Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cijfergeschiedenis

De pagina Cijfergeschiedenis fungeert als een logboek waarin alle wijzigingen worden bijgehouden van cijfers voor een cursus. Op de pagina worden alle gegevens weergegeven voor cijfers die binnen een bepaald datumbereik zijn toegekend voor de cursus. U kunt deze gegevens op verschillende manieren weergegeven en desgewenst exporteren.

De pagina Cijfergeschiedenis kunt u weergeven via de vervolgkeuzelijst Rapporten op de actiebalk. Selecteer Cijfergeschiedenis weergeven om de pagina te openen. U ziet de volgende kolommen:

De pagina Cijfergeschiedenis
Kolom Beschrijving
Date De datum waarop u een cijfer hebt toegekend aan het item of het cijfer hebt gewijzigd.
Laatst gewijzigd door De naam van de gebruiker die het cijfer het laatst heeft gewijzigd. Als u hierop klikt, worden de gebruikersnaam en de rol weergegeven van de persoon die het cijfer heeft gewijzigd. In het geval van een automatisch toegewezen cijfer wordt hier Automatisch weergegeven.
Waarde De waarde van het cijfer zoals weergegeven in Grade Center, plus het type waarde en invoer, zoals Cijfer voor poging of Vervangend cijfer. Als u een rubriek aan het item hebt gekoppeld, kunt u deze bekijken door op Rubriek weergeven te klikken.
Opmerkingen Eventuele feedback voor de gebruiker of opmerkingen bij een cijfer.

In de standaardweergave ziet u de twee meest recente acties voor dit cijfer. Klik op Volledig overzicht weergeven om alle acties te zien.

Cijfergeschiedenis uit- of inschakelen

Als u de cijfergeschiedenis wilt uitschakelen, klikt u op de actiebalk van de pagina Cijfergeschiedenis op Cijfergeschiedenis uitschakelen.

Selecteer Cijfergeschiedenis inschakelen om de cijfergeschiedenis weer te gebruiken.

De instelling bepaalt of de cijfergeschiedenis kan worden uit- of ingeschakeld. Het is dus mogelijk dat cursusleiders deze mogelijkheid niet hebben.

De weergave van de cijfergeschiedenis wijzigen

De pagina Cijfergeschiedenis kan worden gefilterd om alleen invoer voor een bepaald datumbereik weer te geven. Verder kan de weergave worden gesorteerd om items weer te geven op kolomnaam, score of datum.

 1. Wijs op de actiebalk van het Grade Center de optie Rapporten aan om de beschikbare opties weer te geven.
 2. Klik op Cijfergeschiedenis weergeven.
 3. Selecteer de gewenste optie in de keuzelijst Vermeldingen uit het verleden weergeven. De volgende opties zijn beschikbaar:
  • 1 dag
  • 7 dagen
  • 14 dagen
  • 30 dagen
  • 6 maanden
  • Alle
 4. Klik op Start.
 5. Klik op OK om terug te keren naar de pagina Grade Center.

Als u de items wilt sorteren, klikt u op een kolomkop. Afhankelijk van de gekozen kolom, worden de gegevens in aflopende volgorde alfabetisch, op score of op datum weergegeven.

De cijfergeschiedenis downloaden

U kunt de cijfergeschiedenis exporteren als een bestand met scheidingstekens en vervolgens downloaden naar uw computer.

 1. Klik op de actiebalk van de pagina Cijfergeschiedenis op Downloaden.
 2. Selecteer bij Type scheidingsteken Komma of Tab.
 3. Selecteer Ja of Nee bij Inclusief opmerkingen om opmerkingen al dan niet te exporteren.
 4. Klik op Verzenden.
 5. Klik op Downloaden om het bestand op te slaan op uw computer.
 6. Klik op OK om terug te keren naar de pagina Grade Center.

De cijfergeschiedenis wissen

Klik op Cijfergeschiedenis wissen om alle gegevens te wissen. Deze actie is definitief en kan niet ongedaan worden gemaakt. Om te voorkomen dat er gegevens verloren gaan, kunt u de cijfergeschiedenis eerst downloaden.