Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursussen en items van Content Collection kopiëren

Koppelingen naar Content Collection-items in een cursus worden gekopieerd tijdens het kopiëren van een cursus. Als een cursus wordt gekopieerd, wordt de toegang tot gekoppelde inhoud bijgewerkt om ervoor te zorgen dat de gekopieerde cursus op dezelfde manier toegankelijk is als de broncursus.

Aangezien koppelingen naar Content Collection-items worden gekopieerd en niet fysieke bestanden, moeten alle gebruikers beschikken over machtigingen binnen Content Collection om deze bestanden weer te geven. Als een gebruiker zonder de juiste machtiging voor een Content Collection-item een koppeling selecteert naar het item in een cursus, wordt de melding Toegang is geweigerd weergegeven. 

Cursusleiders moeten voor deze gebruikers een machtiging toevoegen voor het Content Collection-item. De beheerder van Blackboard kan de kopieerinstellingen ook zo instellen dat de machtigingen automatisch worden bijgewerkt na het kopiëren van een cursus.

Het automatisch bijwerken van machtigingen geldt alleen voor gekopieerde cursussen. Wanneer u een cursus herstelt of importeert, worden de machtigingen van gebruikers voor items van Content Collection waarnaar koppelingen in de cursus zijn opgenomen, niet automatisch bijgewerkt. Het bovenstaande doet zich dan voor. Alle koppelingen naar Content Collection-items worden dan verbroken.

Machtigingen voor Content Collection-items automatisch bijwerken

De Blackboard-beheerder van uw instelling kan de optie Instellingen voor cursus kopiëren kiezen. Hiermee kunnen de machtigingen voor Content Collection-items worden beheerd die zijn opgenomen bij het kopiëren van een cursus. Als Ja is geselecteerd, worden de machtigingen voor Content Collection-items in vrijwel alle cursusgebieden automatisch bijgewerkt.

Toetsen vormen hierop de enige uitzondering. De machtigingen voor Content Collection-items die aan toetsen, enquêtes en vragenpools zijn gekoppeld, worden niet automatisch bijgewerkt. Cursusleiders moeten de machtigingen voor deze items handmatig bijwerken via Inhoudsbeheer.

Itemmachtigingen in Content Collection

Wanneer een Content Collection-item wordt gekopieerd via Cursus kopiëren en de machtigingen automatisch worden bijgewerkt, zijn de nieuwe machtigingen voor het item zichtbaar in Content Collection. Wanneer een Content Collection-item wordt weergegeven in Content Collection, beschikken alle cursusgebruikers over de machtiging Lezen.