Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Inhoud delen en vinden

Tools voor het delen en zoeken van inhoud

Er is een aantal tools beschikbaar om het delen van inhoud en het zoeken naar gedeelde inhoud te vergemakkelijken. Deze opties zijn onafhankelijk van het niveau van de gedeelde map, zoals een machtiging die is toegekend voor een map op het hoogste niveau versus een submap. Wanneer een map wordt gedeeld, zijn de toegewezen machtigingen van toepassing op alle inhoud in de map.

Map zoeken

Met de optie Map zoeken kunnen gebruikers zoeken naar mappen op het hoogste niveau waarvoor zij een machtiging hebben, bijvoorbeeld wanneer een andere gebruiker de machtiging Lezen heeft toegekend voor een gebruikersmap. Wanneer een gebruiker machtigingen heeft voor een map op het hoogste niveau, kan de map worden gevonden met de optie Map zoeken en kan deze worden toegevoegd aan het Content Collection-menu. Op die manier kan de map vervolgens sneller worden geopend.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen een map op het hoogste niveau te delen met een andere gebruiker en vervolgens de machtigingen voor de inhoud ervan aanpassen om de inhoud te beperken waartoe deze gebruiker toegang heeft. U kunt bijvoorbeeld een gebruiker de machtiging Lezen toekennen voor de gebruikersmap. Open vervolgens de map en verwijder de machtiging Lezen voor de inhoud die deze gebruiker niet mag zien. De desbetreffende gebruiker kan nog steeds de optie Map zoeken gebruiken, maar kan alleen specifieke inhoud van de map weergeven.

Zoeken

Via Zoeken kunnen gebruikers zoeken naar alle bestanden en mappen die met hen zijn gedeeld. Wanneer een zoekactie wordt uitgevoerd, worden alleen de items waarvoor een gebruiker machtiging heeft, opgenomen in de zoekresultaten. Als machtigingen zijn toegekend voor een geneste map (en niet voor de map op het hoogste niveau), kan de gebruiker zoeken naar de map en deze voorzien van een bladwijzer. De optie Map zoeken kan niet worden gebruikt voor geneste mappen.

Direct naar locatie

Met de optie Direct naar locatie kunnen gebruikers direct naar een specifieke map gaan die met hen is gedeeld in Content Collection. Met deze tijdsbesparende optie kunnen gebruikers het pad opgeven om een map te openen en de locatie gelijk voorzien van een bladwijzer.

Bladwijzers

Bladwijzers maken snelle toegang tot veel gebruikte inhoud mogelijk zonder dat de gebruiker hoeft te navigeren door meerdere mappen. Bladwijzers kunnen worden geordend in mappen en submappen. Deze tool is handig wanneer machtigingen zijn toegekend voor geneste mappen, waar de optie Map zoeken niet kan worden gebruikt.

Werkstroomactiviteiten

Wanneer een gebruiker actie moet nemen of moet reageren op een item, is het handig met het item een werkstroomactiviteit mee te sturen. Wanneer een werkstroomactiviteit wordt gemaakt, worden gebruikers geselecteerd waarmee het item moet worden gedeeld en worden machtigingen toegekend. Het is ook mogelijk een e-mailbericht te verzenden naar deze gebruikers waarin staat aangegeven dat dit item met hen is gedeeld en dat een werkstroomactiviteit is bijgevoegd.

Passen

Passen kunnen worden gebruikt om gedurende een specifieke tijdsduur een bestand te delen met een gebruiker. Dit is met name handig voor het delen van bestanden met gebruikers zonder systeemaccount. Wanneer een pas wordt gemaakt, bepaalt de gebruiker of de machtiging Lezen of de machtigingen Lezen en Schrijven wordt toegekend voor het bestand met de pas. Wanneer de toegekende tijd voor de pas is verlopen, kan de gebruiker het bestand niet meer openen.

Portfolio's

Met portfolio's kunnen gebruikers bestanden verzamelen en ordenen op aangepaste webpagina's. Deze portfolio's kunnen vervolgens worden gepresenteerd aan individuele gebruikers en groepen gebruikers. Het is van belang dat gebruikers de machtigingen die worden toegekend voor bestanden die zijn gekoppeld in een portfolio goed overwegen. Als een andere gebruiker machtigingen heeft (behalve de machtiging Lezen) voor een bestand dat is gekoppeld met een portfolio, kan het bestand worden gewijzigd of verwijderd, waardoor gebruikers van de portfolio problemen kunnen ondervinden.