Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Meldingen

Als er bepaalde activiteiten plaatsvinden in uw cursussen, ontvangt u hiervoor een melding. Dit gebeurt bijvoorbeeld als items moeten worden ingeleverd, als er nieuwe cijfers beschikbaar zijn of als u ongelezen discussies en berichten hebt. Er worden automatisch meldingen gegenereerd wanneer de bijbehorende gebeurtenis plaatsvindt.

De instelling bepaalt of meldingen zijn ingeschakeld en welke opties gebruikers kunnen aanpassen.

Meldingen worden op de volgende manieren aangeboden:

 • Mijn Blackboard: de pagina Updates bevat meldingen voor al uw cursussen en de pagina Berichten bevat ongelezen discussies, blogs, dagboeken en wiki's.
 • E-mailberichten: deze optie kunt u selecteren als uw instelling deze functie inschakelt.
 • Sms-berichten of voicemail: deze optie kunt u selecteren als uw instelling deze functie inschakelt.
 • Modules op de homepage: binnen een cursus bevatten modules op de homepage alleen meldingen voor die cursus.
 • Push-meldingen van Blackboard Mobile Learn: als uw instelling Blackboard Mobile Learn inschakelt, kunt u aangeven dat u push-meldingen wilt ontvangen op het scherm van uw apparaat.
 • Meldingsoverzicht: als uw instelling een licentie heeft voor Community Engagement, wordt op het tabblad Mijn instituut een meldingsoverzicht weergegeven als een extra manier om meldingen voor alle cursussen te zien.

Meldingsinstellingen

U kunt de meldingsinstellingen beheren voor alle cursussen waarbij u bent ingeschreven. Klik hiervoor in het algemene navigatiemenu op Instellingen en selecteer vervolgens Meldingsinstellingen bewerken.

Uw instelling bepaalt welke opties u kunt kiezen in deze gebieden.

 1. Algemene instellingen bewerken: de e-mailindeling selecteren, individuele berichten voor elke melding of een dagelijkse digest, en het herinneringsschema voor einddatums.
 2. Instellingen voor meldingen batchgewijs bewerken: de meldingsinstellingen voor alle cursussen tegelijk wijzigen. U kunt aangeven welke typen meldingen u wilt ontvangen en op welke manier.
 3. Instellingen afzonderlijke cursussen bewerken: de machtigingen voor een bepaalde cursus wijzigen.
 4. Instellingen afzonderlijke organisaties bewerken: de machtigingen voor een bepaalde organisatie wijzigen.

Als de instelling meldingsinstellingen heeft gedefinieerd, hebben deze prioriteit boven uw instellingen.

Algemene instellingen voor meldingen selecteren

Gebruik de algemene instellingen om aan te geven of u meldingen per e-mail wilt ontvangen en of er herinneringen voor einddatums moeten worden verstuurd.

 1. Selecteer Instellingen in het algemene navigatiemenu en klik op Meldingsinstellingen bewerken.
 2. Klik op de pagina Meldingsinstellingen bewerken op Algemene instellingen bewerken.
 3. Op de pagina Algemene instellingen bewerken kunt u aangeven of u voor elke melding een e-mail willen ontvangen, maar u kunt ook kiezen voor een dagelijkse digest van e-mailberichten. In dat geval krijgt u per dag één e-mailbericht met alle meldingen voor die dag.
  • Afzonderlijke berichten: er wordt voor elke melding een afzonderlijke e-mail verstuurd. De uitzondering op de regel is dat een digest moet worden verstuurd voor e-mailmeldingen voor ongelezen discussieforumberichten, ongelezen blogberichten en ongelezen dagboekberichten.
  • Dagelijkse digest van e-mailberichten: alle meldingen worden verzameld en één keer per dag verstuurd op een tijdstip dat door de instelling wordt bepaald.
 4. Selecteer Ja als u herinneringen wilt ontvangen wanneer een einddatum (vervaldatum) bijna is bereikt. Stel het aantal dagen voorafgaand aan de vervaldatum in dat u de herinnering wilt ontvangen. De herinnering kan direct worden verzonden of als digest, afhankelijk van de gekozen instelling.
 5. Klik op Verzenden.

Meldingen in- en uitschakelen en bezorgmethoden selecteren

U kunt aangeven welke typen meldingen u wilt ontvangen en op welke manier.

 1. Selecteer Instellingen in het algemene navigatiemenu en klik op Meldingsinstellingen bewerken.
 2. Klik op de pagina Meldingsinstellingen bewerken op de koppeling Cursussen die ik volg om de meldingsinstellingen voor alle cursussen tegelijk te wijzigen.

  U kunt ook instellingen voor bepaalde cursussen wijzigen door een cursusnaam te selecteren onder Instellingen afzonderlijke cursussen bewerken. De pagina Huidige meldingsinstellingen verschijnt en biedt dezelfde opties.

 3. Controleer op de pagina Instellingen wijzigen of de waarden voor Bestemmingen mededelingen juist zijn. Als dat niet het geval is, wijzigt u de waarden in uw persoonlijke gegevens.
 4. Geef bij Instellingen aan hoe uw meldingen worden bezorgd door het selectievakje boven aan een kolom in te schakelen. U kunt natuurlijk ook het selectievakje voor afzonderlijke tools en functies inschakelen. Verwijder het vinkje voor meldingen die u niet wilt ontvangen.
  • Overzicht: de standaardinstelling is dat alle typen meldingen worden weergegeven op de pagina's Updates en Berichten in Mijn Blackboard en op de beginpagina van cursussen.. Daarnaast worden meldingen weergegeven in het meldingsoverzicht als uw instelling beschikt over een licentie voor Community Engagement.
  • E-mail: meldingen per e-mail worden verstuurd naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven in uw persoonlijke gegevens.
  • Mobile: deze kolom wordt weergegeven als Blackboard Mobile Learn is ingeschakeld binnen uw instelling. Geef aan welke push-meldingen u op uw mobiele apparaat wilt ontvangen. De meldingen verschijnen op het scherm van uw apparaat zonder dat u de app Blackboard Mobile Learn hoeft te openen.
  • SMS: deze kolom wordt weergegeven als uw instelling deze functie heeft ingeschakeld. Er wordt een SMS-bericht gestuurd naar het telefoonnummer dat u hebt opgegeven in uw persoonlijke gegevens.
  • Tekst naar spraak: deze kolom wordt weergegeven als uw instelling deze functie heeft ingeschakeld. Er wordt een gesproken bericht gestuurd naar het telefoonnummer dat u hebt opgegeven in uw persoonlijke gegevens.
 5. Klik op Verzenden als u de gewenste opties hebt geselecteerd.

Meldingen via e-mail, Mobile, SMS en tekst naar spraak zijn standaard uitgeschakeld. Als u via deze methoden meldingen wilt ontvangen, moet u ze expliciet selecteren. Als voor een bepaalde bezorgmethode geen kolom wordt weergegeven, is die methode niet beschikbaar in uw instelling.

Voor de volgende items kunt u alleen meldingen per e-mail versturen als Dagelijkse digest van e-mailberichten is geselecteerd bij Algemene instellingen bewerken. Als u de optie voor het versturen van een dagelijkse digest niet hebt geselecteerd, is het selectievakje voor deze items niet beschikbaar.

 • Ongelezen berichten in discussieruimte
 • Ongelezen blogberichten
 • Ongelezen dagboekvermeldingen

Tweeweg-SMS en meldingen via Tekst naar spraak inschakelen

Tweeweg-SMS en meldingen via Tekst naar spraak zijn beschikbaar als uw instelling deze functies inschakelt. De standaardinstelling is dat deze typen meldingen elke 20 minuten worden verstuurd door Blackboard Learn. Uw instelling kan een periode bepalen voor deze bezorgmethoden, zodat u niet midden in de nacht meldingen ontvangt. Meldingen die buiten deze periode worden gegenereerd, worden vastgehouden tot het volgende periode begint. Deze periode heeft alleen invloed op tweeweg-SMS-berichten en tekst naar spraak-berichten.

Met de functie voor tweeweg-SMS-berichten kunnen cursusleiders vanuit een cursus van Blackboard Learn SMS-berichten sturen naar de mobiele telefoon van studenten. Cursusleiders moeten een bericht sturen voordat studenten kunnen reageren.

Tekst naar spraak betekent dat meldingen die worden verstuurd naar uw telefoon worden opgelezen. Deze optie is alleen beschikbaar als het taalpakket voor het systeem standaard is ingesteld op Engels of Spaans.

Als uw instelling tweeweg-SMS en tekst naar spraak-berichten heeft ingeschakeld, worden deze functies vermeld op de pagina Meldingsinstellingen bewerken. Cursusleiders bepalen of ze deze tools willen gebruiken. Om tweeweg-SMS-berichten en tekst naar spraak-berichten te ontvangen op uw telefoon, moet u een mobiel telefoonnummer opgeven op de pagina Persoonlijke gegevens en deze typen meldingen inschakelen in de meldingsinstellingen.

 1. Ga naar de pagina Meldingsinstellingen bewerken en klik onder Instellingen voor meldingen batchgewijs bewerken op Cursussen die ik volg.

  U kunt ook instellingen voor bepaalde cursussen wijzigen door een cursusnaam te selecteren onder Instellingen afzonderlijke cursussen bewerken.

 2. Controleer op de pagina Instellingen wijzigen of bij Bestemmingen mededelingen het mobiele telefoonnummer en het e-mailadres kloppen. Als de gegevens onjuist zijn of ontbreken, wijzigt u ze in uw persoonlijke gegevens.
 3. Geef op de pagina Instellingen wijzigen aan dat u meldingen per SMS en via Tekst naar spraak wilt ontvangen door de gewenste selectievakjes in te schakelen in die kolommen. U kunt een abonnement nemen op alle genoemde meldingen door het selectievakje aan het begin van een kolom in te schakelen.
 4. Klik op Verzenden.

Typen meldingen

Dit zijn de typen meldingen die door Blackboard Learn worden gegenereerd:

 • Mededeling beschikbaar
 • Opdracht verzonden of te laat verzonden, alleen voor groepsopdrachten 
 • Poging gewijzigd 
 • Inhoudsitem beschikbaar
 • Cursus beschikbaar
 • Een item, toets, opdracht of enquête met cijfertoekenning moet worden ingeleverd of had moeten worden ingeleverd
 • Cijfer gewist, de poging is verwijderd uit Grade Center
 • Item beoordeeld
 • Toets, enquête of opdracht beschikbaar
 • Ongelezen blogs, dagboeken en discussies
 • Wikipogingen, alleen voor groeps-wiki's