Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Agenda

De instelling en de cursusleider bepalen welke tools beschikbaar zijn.

De agenda bevat alle gebeurtenissen voor een gebruiker, afkomstig van de school, een cursus, een organisatie of de gebruiker zelf. U kunt gebeurtenissen weergeven op dag, week of maand. U kunt ook toekomstige of voltooide gebeurtenissen weergeven en ordenen met behulp van categorieën.

Als u snel wilt zien wat er deze week allemaal te doen is, gaat u naar de overzichtspagina Bb Home in Mijn Blackboard.

Activiteiten in de cursusagenda worden weergegeven aan alle leden van de cursus. Veelvoorkomende vermeldingen in de agenda zijn aankondigingen van toetsen, inleverdatums voor opdrachten of speciale bijdragen. Cursusitems met een einddatum worden automatisch opgenomen in de cursusagenda. Alleen cursusleiders kunnen gebeurtenissen toevoegen aan de agenda van een cursus.

De interface van de agenda

U kunt de agenda weergeven vanaf de pagina Tools op het tabblad Mijn instituut of via Mijn Blackboard. Daarnaast kunt u de agenda openen via de pagina Tools in uw cursus of via een aangepaste koppeling in het cursusmenu.

 1. Gebeurtenissen weergeven op dag, week of maand.
 2. Schakelen tussen maanden.
 3. Klik op het plusteken (+) om een nieuwe gebeurtenis te maken. U kunt ook op een datum klikken om een gebeurtenis te maken. Kies de gewenste agenda voor de gebeurtenis, selecteer de datum en tijd en typ een beschrijving.

  Studenten kunnen geen gebeurtenissen toevoegen aan de agenda van een cursus of de school. Cursusleiders kunnen geen gebeurtenissen maken voor de agenda van de instelling, tenzij ze beheerdersbevoegdheden hebben.

 4. Klik op een gebeurtenis om deze te beheren. U kunt een gebeurtenis ook naar een andere datum slepen. Zie Een gebeurtenis bewerken of verwijderen voor meer informatie.
 5. Selecteer de agenda's die u wilt weergeven, bijvoorbeeld alleen de agenda van de cursus of uw eigen agenda. Standaard worden alle agenda's weergegeven. Wijzig eventueel de kleur van de agenda's. Als elke agenda een opvallende kleur heeft, kunt u snel zien bij welke agenda een gebeurtenis hoort, zonder dat u de gebeurtenis hoeft te openen.

  Alle gebeurtenissen van de instelling worden opgenomen in de agenda van de instelling. Alle cursusgebeurtenissen, zoals opdrachten met een einddatum, worden opgenomen in de agenda van de desbetreffende cursus.

 6. Vraag een iCal-URL op om uw agenda van Blackboard Learn te importeren in een externe agendatoepassing. Nadat de iCal-URL van Learn is ingesteld in een externe agenda, wordt deze dynamisch bijgewerkt met nieuwe gebeurtenissen uit de agenda in Learn. Meld u bijvoorbeeld aan bij Google Agenda en open de vervolgkeuzelijst Andere agenda's. Selecteer Toevoegen via URL en plak de iCal-URL die door Blackboard Learn is gegenereerd.

  Het is niet mogelijk om externe agenda's te importeren in deze agenda.

De agenda openen

 1. Klik in het cursusmenu op Tools.
 2. Selecteer Agenda op de pagina Tools.

  -OF-

  Klik op het tabblad Mijn instituut op Agenda in het paneel Tools.

  -OF-

  Selecteer in Mijn Blackboard Agenda.

  File:nl-nl/Learn/Sandbox/nl-nl/Learn/9.1_SP_12_and_SP_13/Student/170_Tools/Calendar/gn_calendar.png

Een gebeurtenis maken

 1. Klik in de agenda op het plusteken (+) om een nieuwe gebeurtenis te maken. U kunt ook op een datum klikken om een gebeurtenis te maken.
 2. Vul het veld Naam van gebeurtenis in.
 3. Selecteer de agenda waaraan u de gebeurtenis wilt toevoegen, zoals uw persoonlijke agenda.

  Alleen cursusleiders en beheerders kunnen gebeurtenissen toevoegen aan cursusagenda's en de agenda Instelling.

 4. Selecteer de begin- en eindtijd van de gebeurtenis.
 5. Vul het veld  Beschrijving van gebeurtenis in. Een beschrijving mag niet meer dan 4.000 tekens bevatten.
 6. Klik op  Opslaan.

Terugkerende gebeurtenissen

U kunt terugkerende gebeurtenissen maken door het selectievakje Herhalen in te schakelen. Er komen dan extra opties beschikbaar waarmee u meerdere gebeurtenissen kunt maken op basis van een bepaald patroon.

Specifieke informatie en beperkingen voor terugkerende gebeurtenissen

Ondersteunden terugkerende gebeurtenissen
Opties voor herhalen Dagelijks, wekelijks en maandelijks is mogelijk
Dagelijks Stopt na X aantal keren of op een bepaalde datum.
Wekelijks herhalen Dag van de week wordt ondersteund. Stopt na X aantal keren of op een bepaalde datum.
Maandelijks herhalen Dag van de maand (1-31) of dag van de week (eerste zondag, tweede maandag, etc.) wordt ondersteund. Stopt na X aantal keren of op een bepaalde datum.
Bulk toevoegen (reeks) U kunt een reeks maken met de opties voor herhalen.
Bulk verwijderen (reeks) U kunt de volledige reeks verwijderen die is gemaakt via de opties voor herhalen.
Een exemplaar bewerken U kunt een exemplaar van de reeks bewerken. Als u de datum/tijd van het exemplaar wijzigt, wordt dat exemplaar aangegeven met een “verbroken” pictogram om aan te geven dat het exemplaar niet meer voldoet aan de regels van de oorspronkelijke reeks.

Als u de naam of beschrijving van een exemplaar wijzigt, wordt het exemplaar niet losgekoppeld van de reeks.

Reeksen bewerken (bekende beperking) Op dit moment is het niet mogelijk de reeksen te bewerken. Nadat de reeks is gemaakt, kunt u bulk verwijderen of een bepaald exemplaar wijzigen.

Een gebeurtenis bewerken of verwijderen

Ga in de hoofdweergave van de agenda naar de datum van de gebeurtenis. U kunt nu als volgt te werk gaan:

 • Klik op de gebeurtenis om deze te wijzigen of te verwijderen.
 • Sleep de gebeurtenis naar een andere datum in de hoofdweergave om de datum van de gebeurtenis aan te passen. De tijd en de agenda van de gebeurtenis blijven hierbij ongewijzigd.
 • Sleep de gebeurtenis van de hoofdweergave naar een andere datum in de kleinere maandweergave om de datum te wijzigen.