Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Profielen

Een profiel is niet hetzelfde als uw gebruikersaccount. Een gebruikersaccount weerspiegelt uw studentregistratie-informatie van uw instelling. U kunt uw gebruikersaccountinformatie bewerken door uw persoonlijke gegevens te bewerken. Zie Persoonlijke gegevens wijzigen voor meer informatie.

Een profiel weerspiegelt hoe u zichzelf wilt voorstellen aan uw medestudenten, klasgenoten en cursusleiders. U bepaalt uw naam in uw Blackboard-profiel, wat uw academische interesses zijn, en alles wat u wilt delen met andere gebruikers.

Profielen worden opgeslagen in de Blackboard-cloud, niet lokaal op de instelling. Dit betekent dat u uw profiel kunt meenemen gedurende uw academische en professionele leven. Het profiel is dus niet gekoppeld aan een specifieke instelling. Als u na uw studie gaat werken, kunt u hetzelfde profiel blijven gebruiken om uw academische relaties en netwerken te onderhouden.

Uw profiel instellen

Open uw profiel via het algemene navigatiemenu. Klik op Mijn profiel bewerken om uw profiel te maken. Als de instelling de integratie van social media heeft ingeschakeld, kunt u uw foto, beschrijving en e-mailadres kopiëren uit Facebook en Twitter.

als u geen profiel ziet, heeft uw instelling dat niet ingeschakeld.

Informatie over profielavatars

Plaats een gezicht bij een naam. U kunt een afbeelding uploaden waarmee u binnen Blackboard Learn en het wereldwijde academische netwerk van Blackboard wordt geïdentificeerd.

Uw persoonlijke afbeelding wordt weergegeven in de paginakop, de tool Mensen, blogs, dagboeken, discussies, wiki's, de naamlijst en de meldingenmodules (zoals Nieuwe items, Aandacht gevraagd en Takenlijst). Zie Mensen voor meer informatie.

De afbeelding die u uploadt naar uw gebruikersprofiel overschrijft alle andere avatarafbeeldingen die u hebt in uw gebruikersaccount. Zie Mijn instellingen aanpassen voor meer informatie.

Een e-mailadres kiezen

Wanneer u het profiel gaat instellen, wordt u onder andere gevraagd een primair e-mailadres op te geven. Het primaire e-mailadres wordt gebruikt om u op elke instelling te identificeren in Blackboard Learn.

Het is raadzaam hiervoor een persoonlijk e-mailadres te gebruiken, zodat u ook toegang tot het profiel hebt als u naar een andere school gaat of een baan krijgt. Als u een adres invoert dat u later niet meer kunt gebruiken, hebt u ook geen toegang meer tot uw profiel en alle relaties die u via het netwerk hebt opgebouwd.

Er wordt door het systeem een e-mail naar het opgegeven e-mailadres gestuurd, met een koppeling die u moet volgen om terug te gaan naar het profiel, zodat kan worden bevestigd dat u de eigenaar bent van dat e-mailadres. Als die stap is voltooid, is het profiel gekoppeld aan dat e-mailadres.

Informatie over privacy-instellingen

De privacy-instellingen in uw persoonlijk profiel bepalen hoe uw profiel wordt weergegeven in Mijn Blackboard. Lees elke optie op de pagina Mijn profiel bewerken zorgvuldig om in te stellen welke gebruikers uw profiel kunnen zien.

 • Openbaar (aanbevolen): als u deze optie niet ziet, heeft uw instelling de optie niet ingeschakeld. Als u deze optie selecteert, kan iedereen met een Blackboard-profiel u vinden en uw profiel bekijken op de pagina Mensen. Ze hoeven dus niet te zijn ingeschreven bij dezelfde instelling, cursus of organisatie. Uw naam en avatar worden weergegeven in al uw cursussen en gebruikers kunnen van daaruit een voorbeeld van uw profiel zien.
 • Mijn instelling (aanbevolen): Als u deze optie selecteert, kan iedereen op uw instelling u zoeken en bekijken op de pagina Mensen. Zij hoeven niet ingeschreven te zijn in dezelfde cursus of organisatie als u. Uw naam en avatar worden weergegeven in al uw cursussen en gebruikers kunnen van daaruit een voorbeeld van uw profiel zien.
 • Private: Als u deze optie selecteert, kunnen alleen gebruikers die ingeschreven zijn in dezelfde cursus of organisatie als u, u zoeken en bekijken op de pagina Mensen. Uw naam en avatar worden weergegeven in al uw cursussen en gebruikers kunnen van daaruit een voorbeeld van uw profiel zien.
 • Verborgen: Als u deze optie selecteert, kan geen enkele gebruiker u zoeken en bekijken op de pagina Mensen. Uw naam en avatar worden weergegeven in al uw cursussen, maar gebruikers kunnen van daaruit geen voorbeeld van uw profiel zien.

Gebruik Privacyopties instellen onder Instellingen om in te stellen welke informatie u wilt weergeven in uw cursussen. Zie Wachtwoord, persoonlijke gegevens en instellingen voor meer informatie over de privacy-instellingen.

Integratie met Facebook en Twitter

Wanneer u het profiel gaat invullen of wijzigen, kunt u uw profielfoto ophalen uit Facebook of Twitter, evenals het e-mailadres van Facebook en een korte beschrijving van uzelf (colofon) uit het Facebook- of Twitter-profiel.

Als u geen optie ziet voor integratie met Facebook en Twitter, heeft uw instelling deze functie niet ingeschakeld.

Uw profiel verwijderen

U kunt uw profiel niet verwijderen. U kunt de privacy-instellingen gebruiken om een profiel privé te maken of te verbergen voor andere gebruikers.

Maximaal rendement halen uit uw profiel

Steeds meer werkgevers voeren een sociale screening uit van sollicitanten om te kijken of het karakter en de persoonlijkheid van de persoon past bij hun bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat u zich op de juiste manier voorstelt in uw Blackboard-profiel, aangezien dit bedoeld is voor langdurig gebruik in academische en professionele netwerken.

De meeste bedrijven hanteren sociale screening om achter deze informatie te komen:

 • Kijken hoe u zich presenteert.
 • Kijken hoe u communiceert.
 • Kijken u past binnen de bedrijfscultuur.
 • Meer informatie verzamelen over uw kwalificaties.
 • Kijken of u sociaal vaardig bent.
 • Kijken of er redenen zijn om u niet aan te nemen.

U bepaalt het beeld dat de wereld van u heeft. Geef een goede indruk door de juiste foto's en tekst te gebruiken. Kies foto's en onderwerpen die een professioneel beeld van u geven. Gebruik geen provocerende of ongepaste teksten.

Zorg ervoor dat uw online-identiteit een juiste afspiegeling is van wat toekomstige werkgevers kunnen verwachten als met u gaan praten. Controleer alles dubbel voordat u berichten plaatst. Spelfouten komen onprofessioneel over en zijn gemakkelijk te voorkomen. Post positieve en constructieve opmerkingen. Maak geen discriminerende opmerkingen en vermijd onderwerpen zoals drank- of drugsgebruik.

Het is belangrijk dat uw online-identiteit veilig is. Zie Uw reputatie en identiteit online beschermen voor meer informatie.

Posten en reageren op profielprikborden

Gebruik uw profielprikbord om contact te hebben met mensen die u volgen.

 • Typ tekst in het vak Deel iets en klik op Bericht.
 • Geef feedback op het bericht van een gebruiker. Plaats de muisaanwijzer op een bericht of opmerking en klik op Opmerking.
 • Als u een bericht of opmerking wilt wijzigen, beweegt u de muisaanwijzer over het bericht of de opmerking en klikt u op Bewerken. Het label “BEWERKT” wordt toegevoegd aan het bericht of de opmerking, zodat (a) duidelijk is dat het oorspronkelijke bericht is gewijzigd en (b) wanneer de laatste wijziging is aangebracht.

Gebruikersprofielen zoeken en bekijken

U kunt nu iedereen met een gebruikersprofiel zoeken en met hen communiceren.

 • Vanuit uw cursus: Kom te weten wie in uw cursus is ingeschreven door de namenlijst van uw cursus en klasbijdragen aan blogs, dagboeken, discussies en wiki's te openen.
 • Vanaf de pagina Mensen: Zie  Mensen voor meer informatie.
 • Vanuit ruimten: ZieRuimten voor meer informatie.

Voorbeelden van profielen zijn beschikbaar wanneer u met de muisaanwijzer over de avatar van een gebruiker beweegt. Klik op Profiel weergeven om het volledige profiel weer te geven en met de eigenaar ervan te communiceren.

U kunt geen profiel bekijken van gebruikers die hun profiel hebben ingesteld op verborgen of persoonlijk, als u niet ingeschreven bent in dezelfde cursus of organisatie van de gebruiker.

Eén profiel gebruiken voor verschillende onderwijsinstellingen

U kunt verschillende accounts van Blackboard Learn koppelen aan één Blackboard-profiel in de cloud. Hierdoor hoeft u maar één profiel te onderhouden en kunt u gedurende uw volledige academische en professionele carrière gebruikmaken van de academische relaties en netwerken die u in de loop der jaren hebt opgebouwd.

Het is niet noodzakelijk profielen samen te voegen. U kunt onafhankelijke profielen gebruiken door voor elk profiel een ander primair e-mailadres te gebruiken.

Als u profielen samenvoegt, kunt u dat niet meer ongedaan maken.

Nieuwe profielen maken op nieuwe onderwijsinstellingen

Elke keer dat u een profiel maakt in een unieke instantie van Blackboard Learn, wordt u gevraagd om een primair e-mailadres. Als u het e-mailadres invoert dat u in eerste instantie hebt opgegeven, moet u bevestigen dat u het eerder gemaakte profiel wilt gebruiken.

Als u daarvoor kiest, ontvangt u opnieuw een verificatiemail. Klik op de koppeling in deze mail om te bevestigen dat u de eigenaar bent van het e-mailadres.

Er verschijnt nu een scherm waarin wordt uitgelegd wat er gebeurt wanneer u dit account van Blackboard Learn koppelt aan het profiel van uw oorspronkelijke Blackboard Learn-account.

Nadat de profielen zijn samengevoegd, hebt u één Blackboard-profiel in de cloud dat is gekoppeld aan beide accounts van Blackboard Learn.

Bestaande profielen samenvoegen

Als u al twee of meer profielen hebt, kunt u deze samenvoegen in één profiel.

Kies het profiel dat u als het zogenaamde doelprofiel wilt gebruiken. Het is raadzaam een profiel te kiezen waarin u een persoonlijk e-mailadres hebt ingesteld als het primaire e-mailadres.

Stel het veld Primair e-mailadres van de overige bestaande profielen in op het e-mailadres van het doelprofiel. Dit is het moment waarop de profielen worden samengevoegd.

Bestaande activiteiten en relaties (berichten, opmerkingen, lidmaatschap van ruimten, volgers en mensen die u volgt) worden samengevoegd in het doelprofiel. De avatar, het colofon en het studiegebied worden altijd opgehaald uit het doelprofiel.

 

 • Als u een bestaand profiel hebt met het e-mailadres ik@mijnschool.com en u tijdens het aanmaken van een nieuw profiel ik@mijnschool.com invoert, wordt het nieuwe profiel (dat leeg is) samengevoegd met het bestaande profiel.
 • Als u twee bestaande profielen hebt, één met ik1@mijnschool.com als het primaire e-mailadres en een ander profiel met ik2@mijnschool.com, en u het e-mailadres van het eerste profiel wijzigt in ik2@mijnschool.com, is het profiel voor "ik2" het doelprofiel (omdat het primaire e-mailadres van dat profiel hetzelfde blijft). De berichten, opmerkingen, lidmaatschap van ruimten, volgers en mensen die u volgt uit beide profielen zijn dan allemaal beschikbaar in het samengevoegde profiel. De avatar, het colofon en het studiegebied worden echter altijd opgehaald uit het doelprofiel.