Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Leermodules

Een leermodule bestaat uit een geordende verzameling inhoud die tegelijkertijd wordt aangeboden. Een leermodule is een structuur waaraan andere inhoudsitems, zoals bestanden, mappen en tools, kunnen worden toegevoegd. Een leermodule kan als functie hebben een doel, doelstelling, onderwerp, concept of thema te behandelen. Met leermodules kunt u een gestructureerd pad volgen om inhoud door te nemen.

Een vast traject volgen

Uw cursusleider beslist of u een vast traject moet volgen door de inhoud van een leermodule of dat u de pagina's in elke willekeurige volgorde mag openen. Stel dat de cursusleider een leermodule heeft gemaakt over astronomie. Deze eenheid begeleidt gebruikers door een reeks artikelen over astronomie, toont mediabestanden en presenteert uiteindelijk een beoordeling over de geboden informatie. U moet de inhoud in deze volgorde doorlopen wanneer een vast traject is afgedwongen. U weet dat u een vast traject moet volgen omdat alleen de koppeling direct volgend op de weergegeven pagina beschikbaar is. Als er geen vast traject hoeft te worden gevolgd, zijn alle koppelingen beschikbaar.

Navigeren binnen leermodules

Gebruik de pijlknoppen rechtsboven in het inhoudsgebied om te schakelen tussen de pagina's van de leermodule.

 

De pijl wordt weergegeven naast de tekst "Pagina 1 van 3".

De naam van een map of submap wordt geteld als een pagina. Als de leermodule bijvoorbeeld twee mappen bevat, met in elke map één bestand, is het totaal 4 pagina's.

In plaats van de pijlknoppen te gebruiken, kunt u ook navigeren door in de inhoudsopgave op de naam van een pagina te klikken.

De inhoudsopgave gebruiken

De inhoudsopgave wordt weergegeven naast het cursusmenu op de pagina. U kunt de inhoudsopgave verplaatsen naar onder het inhoudsgebied van de leermodule om meer ruimte op de pagina te maken.

In de koptekst van de inhoudsopgave kunt u drie opties kiezen om de inhoudsopgave op de gewenste manier weer te geven:

  • Minimaliseren
  • Maximaliseren
  • Onderaan of aan de linkerkant weergeven

De inhoudsopgave verplaatsen

Klik op de pijl-omlaag ( File:nl-nl/Learn/Sandbox/nl-nl/Learn/9.1_SP_12_and_SP_13/Student/130_Course_Content/040_Learning_Modules/learning_module_arrow_down_15x16.png ) om de inhoudsopgave onder aan de pagina weer te geven. Klik op de pijl-links ( File:nl-nl/Learn/Sandbox/nl-nl/Learn/9.1_SP_12_and_SP_13/Student/130_Course_Content/040_Learning_Modules/learning_module_left_facing_arrow_15x16.png ) om de inhoudsopgave weer aan de linkerkant weer te geven. Met de optie naar links verplaatsen word de inhoudsopgave links van het inhoudsgebied geplaatst.

Cursusleiders kunnen de inhoudsopgave helemaal zelf indelen. De vermeldingen in de inhoudsopgave kunnen worden aangegeven met Romeinse cijfers, gewone cijfers, letters of een combinatie hiervan.