Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Opdrachten

Opdrachten worden gebruikt om uw kennis van cursusinhoud te beoordelen en te kijken in hoeverre de doelstellingen zijn bereikt. Opdrachten (ook wel beoordelingen genoemd) kunnen beschikbaar worden gesteld in alle inhoudsgebieden, leermodules, lesoverzichten of mappen.

De cursusleider kent puntwaarden toe aan opdrachten. De gemaakte opdracht wordt verzonden zodat deze kan worden beoordeeld, waarna de resultaten worden vastgelegd in Grade Center. U kunt uw cijfers zien als de cursusleider deze beschikbaar stelt.

Een opdracht online uitvoeren

De cursusleider informeert u als er een opdracht beschikbaar is en waar u die kunt vinden in de cursus. Lees alle instructies goed door en controleer de inleverdatums. Afhankelijk van de instructies van de cursusleider, moet u de opdracht maken door tekst toe te voegen, een bestand te uploaden, opmerkingen in te voeren of een combinatie van deze handelingen. Als er problemen zijn met het inleveren van de opdracht, neemt u direct contact op met de cursusleider.

Zie Opdrachten inleveren voor meer informatie.

File:nl-nl/Learn/Sandbox/nl-nl/Learn/9.1_SP_12_and_SP_13/Student/140_Assignments/question_mark_teal_square.png  Veelgestelde vragen

Waarom kan ik mijn opdracht niet openen?

Neem contact op met de helpdesk van uw instelling. Zij kunnen u helpen bij eventuele problemen met het programma dat u nodig hebt voor de opdracht of kunnen het programma voor u downloaden. Als u niet weet hoe u contact kunt opnemen met de helpdesk, raadpleegt u de website van uw instelling of zoekt u op internet naar de naam van uw instelling + Blackboard + help of ondersteuning. Controleer of u een ondersteunde browser en besturingssysteem gebruikt die compatibel zijn met de versie van Blackboard die op uw instelling wordt gebruikt.

Waarom kan ik mijn opdracht niet vinden?

De cursusleider bepaalt op welk moment opdrachten beschikbaar komen. De beschikbaarheid van opdrachten kan ook afhankelijk zijn van andere criteria waaraan u moet voldoen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een bepaalde lezing moet hebben doorgenomen voordat u toegang krijgt tot de opdracht. Neem voor meer informatie contact op met de cursusleider.

Hoe weet ik zeker dat mijn opdracht is verzonden?

Als u een opdracht hebt verstuurd, kunt u controleren of het uploaden en opslaan van de opdracht goed is verlopen. Klik op de naam van de opdracht alsof u deze opnieuw wilt verzenden. Eerdere verzendpogingen worden vermeld onder Controleer het overzicht van verzendingen. Als u vragen hebt over uw pogingen of de opdracht, neemt u contact op met de cursusleider.

Mijn cursusleider heeft mijn opdracht niet ontvangen. Wat moet ik doen?

U moet dit probleem bespreken met de cursusleider.

Hoe kan ik een opdracht aanpassen of opnieuw inleveren?

Als u een opdracht wilt aanpassen, moet u de opdracht opnieuw versturen. Dit is echter niet voor alle opdrachten mogelijk. Als de cursusleider maar één poging toestaat voor een opdracht en u de ingeleverde opdracht wilt aanpassen, moet u contact opnemen met de cursusleider en vragen of u de opdracht nog een keer mag inleveren omdat u een fout hebt gemaakt.

Als de cursusleider meerdere pogingen toestaat voor een opdracht, kunt u de functie Nieuwe inzending starten kiezen op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen. Deze pagina opent u door in de cursus op de koppeling van de opdracht te klikken.

Hoe weet ik of mijn opdracht is beoordeeld?

In de tool Mijn cijfers worden al uw cijfers weergegeven. U kunt de tool Mijn cijfers vaak kiezen in het cursusmenu. Het cursusmenu wordt aan de linkerkant van het cursusvenster weergegeven. Als Mijn cijfers niet in het cursusmenu staat, klikt u op Tools en vervolgens op Mijn cijfers. Als een opdracht wel is verzonden maar nog niet is beoordeeld, wordt dit aangegeven met een uitroepteken naast de titel van de opdracht.

Als de opdracht is ontvangen en beoordeeld, ziet u het cijfer in de rij van de opdracht. Als u meer informatie wilt, klikt u op de titel van de opdracht om de pagina Controleer het overzicht van verzendingen weer te geven.

Is een groepsopdracht hetzelfde als een gewone opdracht?

Groepsopdrachten kunt u openen vanaf de groepspagina of vanuit een inhoudsgebied. U verwerkt een groepsopdracht op dezelfde manier als een gewone opdracht en de functies zijn ook hetzelfde. Eén groepslid verstuurt de opdracht namens de hele groep. Het enige verschil is dat alle leden van de groep hetzelfde cijfer krijgen. Zie Groepsopdrachten inleveren voor meer informatie.

Is een SafeAssignment hetzelfde als een gewone opdracht?

Nee, SafeAssignments hebben een andere gebruikersinterface. U kunt alleen bestanden uploaden om een SafeAssignment te maken. Zie SafeAssign voor meer informatie.