Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Discussies beheren

U bepaalt welke discussielijnen (threads) u wilt weergeven in een forum. Als dit is toegestaan door de cursusleider, kunt u uw eigen berichten wijzigen en verwijderen.

Bepalen welke discussielijnen worden weergegeven

De cursusleider stelt de status van een discussielijn in op Gepubliceerd, Verborgen of Concept. U kunt zelf bepalen welke typen discussielijnen u wilt weergeven in een forum. De standaardinstelling is dat alleen gepubliceerde discussielijnen worden weergegeven.

 1. Klik op de forumpagina op Lijstweergave.
 2. Wijs op de actiebalk Weergave aan om de beschikbare opties weer te geven.
 3. Selecteer het type discussielijn dat u wilt weergeven op het forum.
  • Alles weergeven: alle typen discussielijnen worden weergegeven in het forum.
  • Gepubliceerd: een bericht met de status Gepubliceerd is beschikbaar voor gebruikers.
  • Verborgen: een vergrendelde discussielijn die standaard niet zichtbaar is. U kunt verborgen discussielijnen zichtbaar maken in de lijstweergave. U kunt verborgen discussielijnen niet bewerken, zelfs niet als het bewerken van de discussielijn wel is toegestaan. U kunt discussielijnen verbergen, zodat alleen relevante inhoud wordt weergegeven en u sneller de gewenste inhoud kunt vinden.
  • Concept: de auteur van een discussielijn kan deze als concept opslaan om er later verder aan te werken. De discussielijn is dan nog niet gereed voor publicatie. Zodra de discussielijn is gepubliceerd, kunnen andere gebruikers de discussielijn zien. Gebruikers kunnen alleen hun eigen concepten weergeven. Dit kan via de vervolgekeuzelijst Weergave.

Op het forum worden alleen de discussielijnen weergegeven die de status hebben die u hebt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Weergave drop-down list.

Discussieberichten bewerken of verwijderen

U kunt uw eigen berichten alleen bewerken of verwijderen als uw cursusleider die opties beschikbaar heeft gemaakt voor u. Berichten van anderen kunt u niet bewerken of verwijderen. Als u per ongeluk een bericht plaatst en u deze niet meer kunt verwijderen, neem dan contact op met uw cursusleider.

 1. Ga naar een forum en selecteer een discussielijn.
 2. Wijs op de pagina van de discussielijn naar een bericht om de beschikbare functies weer te geven.
 3. Klik op Bewerken of Verwijderen. Als u een discussielijn verwijdert, kunt u deze actie niet meer ongedaan maken. De cursusleider bepaalt of u alleen het bericht kunt verwijderen of het bericht plus alle reacties. In het laatste geval worden alle berichten permanent verwijderd.
 4. Als u de discussielijn gaat bewerken, wordt de pagina uitgevouwen zodat u het oorspronkelijke bericht kunt zien terwijl u via de inhoudseditor wijzigingen aanbrengt.
 5. Klik op Verzenden. De wijzigingen worden doorgevoerd in het bericht.