Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Bestanden bewerken met Eenvoudig bewerken

Als uw instelling beschikt over een licentie voor Inhoudsbeheer, kunnen gebruikers bestanden rechtstreeks in Blackboard Learn bewerken en opslaan, dus zonder dat de bestanden eerst op het bureaublad moeten worden opgeslagen. Eenvoudig bewerken met Blackboard Drive stelt gebruikers in staat om een bestand rechtstreeks vanuit de gebruikersinterface te bewerken en herleidt bewerken tot drie eenvoudige stappen: klikken, bewerken en opslaan.

Blackboard Drive moet geïnstalleerd zijn op uw desktop om bestanden rechtstreeks in Blackboard Learn te bewerken en op te slaan. Download en installeer Blackboard Drive aan de hand van de instructies van de beheerder van uw instelling.

Gebruikers kunnen ook een map openen met Blackboard Drive om de inhoud ervan te bekijken in Windows Verkenner of de Finder van Mac OS X. Open het contextmenu van een map en klik op Openen met Blackboard Drive.

Een bestand bewerken en opslaan met Eenvoudig bewerken

Blackboard Learn stelt automatisch vast of Blackboard Drive is geïnstalleerd. Als dat het geval is, worden bestanden waarvoor de gebruiker beschikt over schrijfbevoegdheden voortaan geopend met Blackboard Drive. Dit gebeurt als u klikt op een bestand om dit te openen maar ook als u het contextmenu gebruikt. In het laatste geval ziet u dan de optie Openen met Blackboard Drive in het contextmenu. Het bestand wordt geopend in de browser als de gebruiker de machtiging Alleen-lezen heeft. Bestanden met schrijftoegang kunnen ook worden geopend met Openen met browser. Als u deze optie kiest, wordt het bestand geopend in de browser in plaats van Blackboard Drive. Dit kan wenselijk zijn als u een afbeelding of een HTML-bestand wilt bekijken in de browser in plaats van te openen in een editor, of als u een tekstverwerkingsdocument wilt downloaden in plaats van te bewerken.

  1. Klik in Content Collection of Cursusbestanden op een bestand om te bewerken. Het bestand wordt rechtstreeks in de standaardtoepassing geopend.
  2. Bewerk het bestand.
  3. Sla het bestand op.
  4. Klik in Content Collection beheren of Cursusbestanden op Vernieuwen om de pas opgeslagen versie van het bestand te bekijken.