Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Werkstromen

Alle gebruikers van Blackboard Learn - Inhoudsbeheer kunnen werkstromen maken die de taken en de uitvoeringsvolgorde van een specifiek proces beschrijven, inclusief de documenten en personen die hierbij betrokken zijn. Gebruikers van Inhoudsbeheer kunnen instellen dat ze per e-mail meldingen ontvangen over de werkstromen waaraan ze deelnemen, bijvoorbeeld wanneer ze bepaalde taken moeten uitvoeren of wanneer de volgende mijlpaal van de werkstroom wordt gestart.

Werkstromen worden geïmplementeerd met behulp van modellen. Een model vormt de basis van een werkstroom. Een model bestaat uit een verzameling vooraf gedefinieerde mijlpalen en acties, zodat een werkstroom snel en eenvoudig kan worden geïmplementeerd. Een model kan aan verschillende werkstromen zijn gekoppeld en worden gedeeld met andere gebruikers van Content Management. Het delen van deze modellen met de juiste rollen binnen een instelling kan de efficiency en nauwkeurigheid vergroten.

Het onderdeel Samenwerking is een hulpmiddel voor instellingen om structuur aan te brengen in veelgebruikte bedrijfsprocessen. Enkele voorbeelden:

  • Bibliothecarissen kunnen processen voor copyrightautorisatie instellen voor cursusleiders en studenten.
  • IT-afdelingen kunnen methoden ontwikkelen voor het aanvragen van resources.
  • Instellingen kunnen procedures samenstellen voor het aanvragen van toegang tot specifieke cursusinhoud.
  • Studenten kunnen het onderdeel Samenwerking gebruiken om samen te werken aan projecten.

De beginpagina van het onderdeel Samenwerking vormt het beginpunt voor het werken met werkstromen. De pagina verschilt per gebruiker en bevat de relevante werkstroommodellen, de werkstromen waaraan de specifieke gebruiker deelneemt en de toegewezen acties.

In de volgende tabel worden de functies beschreven die beschikbaar zijn op deze pagina.

Werkstroomfuncties
Functie Beschrijving
Aan de slag en Een instantwerkstroom starten Klik op deze koppelingen om de pagina Werkstroom starten  weer te geven. Gebruik een bestaand werkstroommodel of start een instantwerkstroom.
Voortgang van Mijn werkstromen en Werkstromen Klik op een van deze koppelingen om de pagina Werkstromen  te openen.
Werkstroommodel ontwerpen en Een nieuw model maken Klik op deze koppelingen om de pagina  Werkstroommodel maken: Mijn modellen te openen.
Takenlijst Klik op deze koppeling om de pagina Takenlijst  te openen.
E-mail Klik op deze koppeling om via de pagina Items per e-mail  een e-mail te sturen naar andere deelnemers aan de werkstroom.