Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Veelgestelde vragen

Beheerders: Als u Learn koppelt aan oudere versies van de Help, kunt u deze koppelingen beheren.

Ik kan me niet aanmelden bij Blackboard.

Neem contact op met de helpdesk van uw instelling. Blackboard heeft geen toegang tot de Blackboard Learn-site van uw instelling en kan u helaas niet helpen met dit soort vragen.

Als u niet weet hoe u contact kunt opnemen met de helpdesk, raadpleegt u de website van uw instelling of zoekt u op internet naar de naam van uw instelling + Blackboard + help of ondersteuning.

Hoe verander ik mijn wachtwoord voor Blackboard?

Zie Uw wachtwoord wijzigen voor stapsgewijze instructies.

De inhoud van de lijst met cursussen is fout.

Blackboard heeft geen toegang tot de Blackboard Learn-site van uw instelling en kan u helaas niet helpen met vragen over inschrijvingen. Cursusinschrijvingen worden namelijk per instelling anders afgehandeld. Afhankelijk van de manier waarop Blackboard Learn is geconfigureerd op uw instelling, kunnen er mogelijk cursussen verborgen zijn in de cursuslijst. Klik rechts boven de cursuslijst op de knop met het tandwiel en schakel het selectievakje Alle selecties opheffen uit. De cursus wordt nu niet meer weergegeven. Als dit niet lukt, neem dan contact op met de helpdesk van uw instelling.

Ik wil een cursus verwijderen of toevoegen.

Blackboard heeft geen toegang tot de  Blackboard Learn -site van uw instelling en kan u helaas niet helpen met vragen over inschrijvingen. Cursusinschrijvingen worden namelijk per instelling anders afgehandeld. Neem contact op met de administratie.

Ik wil Blackboard raadplegen vanaf mijn iPhone, iPad of ander mobiel apparaat.

U kunt Blackboard Learn gebruiken vanaf elk mobiel apparaat door het adres van de Blackboard-site van uw instelling te typen in een browser. Op sommige mobiele apparaten, zoals een iPad, biedt Blackboard Learn geen ondersteuning voor de standaardbrowser. Zie Ondersteunde browsers voor een lijst van ondersteunde browsers en besturingssystemen.

Als uw instelling beschikt over een licentie voor Blackboard Mobile Learn of Blackboard Mobile Central, kunt u de desbetreffende app vanuit de App Store downloaden naar uw mobiele apparaat. Ga naar  Ondersteuning voor Blackboard Mobile om te kijken of uw instelling deze apps beschikbaar heeft gesteld. U kunt ook contact opnemen met de helpdesk van uw instelling. Als u meer wilt weten over  Blackboard Mobile Learn en Blackboard Mobile Central, raadpleegt u de pagina Overzicht van Blackboard Mobile.

Er verschijnen foutberichten of ik kan een bestand niet openen.

Neem contact op met de helpdesk van uw instelling. Blackboard heeft geen toegang tot de Blackboard Learn-site van uw instelling en kan u helaas niet helpen met dit soort vragen. Als u niet weet hoe u contact kunt opnemen met de helpdesk, raadpleegt u de website van uw instelling of zoekt u op internet naar de naam van uw instelling + Blackboard + help of ondersteuning. Controleer bij problemen met een browser altijd of u een ondersteunde browser en besturingssysteem gebruikt.

Waarom kan ik een opdracht, toets of andere inhoud niet vinden?

Neem contact op met de cursusleider. Blackboard heeft geen toegang tot de Blackboard Learn-site van uw instelling en kan u helaas niet helpen met dit soort vragen.

De cursusleider bepaalt de beschikbaarheid van toetsen, opdrachten en andere inhoud. Soms kan een cursusleider voorwaarden instellen voor het vrijgeven van inhoud. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een bepaalde lezing moet hebben doorgenomen voordat u toegang krijgt tot de opdracht.

Waarom kan ik een opdracht, toets of andere inhoud niet openen?

Neem contact op met de helpdesk van uw instelling. Daar kunnen ze u helpen met eventuele problemen en het downloaden van de benodigde programma's, indien nodig. Blackboard heeft geen toegang tot de Blackboard Learn-site van uw instelling en kan u helaas niet helpen met dit soort vragen.

U kunt ook controleren of u een ondersteunde browser en besturingssysteem gebruikt.

Midden in een toets of blogbericht ben ik alles kwijtgeraakt.

De kans is helaas groot dat u alles echt kwijt bent en opnieuw moet beginnen. Als er problemen optreden tijdens een toets en u niet verder kunt, neem dan direct contact op met de cursusleider. Blackboard heeft geen toegang tot de Blackboard Learn-site van uw instelling en kan u helaas niet helpen met dit soort vragen.

Enkele mogelijke oorzaken waarom gegevens verloren gaan die u invoert in Blackboard Learn:

  • De verbinding met internet valt weg.
  • De inhoud van de browser wordt vernieuwd.
  • Er is in de browser een time-out wegens inactiviteit opgetreden. Blackboard bevat een ingebouwde beveiliging die ervoor zorgt dat u automatisch wordt afgemeld als er gedurende een bepaalde periode geen invoer wordt ontvangen. Die periode verschilt per instelling.

Volg de onderstaande tips om dit probleem in de toekomst te voorkomen:

  • Gebruik indien mogelijk een bekabelde verbinding als u een toets gaat maken. Draadloze internetverbindingen zijn minder betrouwbaar.
  • Werk de inhoud van de browser niet bij.
  • Sluit het venster van de browser niet.
  • Klik niet op de knop Vorige van de browser.
  • Schrijf de tekst in een extern programma en plak de tekst dan naar Blackboard Learn. Als u offline werkt, weet u zeker dat uw werk niet verloren gaat.
  • Als u werkt aan een opdracht, moet u het werk tussentijds opslaan. U voorkomt zo een time-out van de browser.

Cursusleiders: de instructies voor het opnieuw instellen van een toets kunt u vinden in Studenten helpen bij technische problemen met een toets.

Ik heb een vraag over een opdracht of SafeAssignment.

Als u moet weten wat de locatie van een opdracht is en in welke indeling u de opdracht moet inleveren, neemt u contact op met de cursusleider.

Als u instructies wilt voor het inleveren van opdrachten in Blackboard Learn, evenals een lijst met veelgestelde vragen over opdrachten, leest u het artikel Opdrachten verzenden.

Zie SafeAssign voor instructies voor het inleveren van SafeAssignments.

Ik heb een vraag over Turnitin.

Ga naar het Turnitin Help Center voor vragen over Turnitin.

Ik heb een vraag over Respondus.

Ga voor vragen over Respondus naar de ondersteuningspagina van Repondus.

Ik heb een e-mail gestuurd naar mijn cursusleider. Locatie van het meldingsoverzicht

In Blackboard Learn worden geen gegevens bijgehouden van verzonden e-mails. Wanneer u een e-mail verstuurt, ontvangt u een kopie van de e-mail in het Postvak IN van uw externe e-mailaccount. Bewaar een exemplaar van belangrijke berichten voor het geval u die later nog nodig hebt.

Hoe weet ik of ik nieuwe mail heb?

In Blackboard Learn worden geen gegevens bijgehouden van ontvangen e-mails. Wanneer u een e-mail ontvangt die is verstuurd vanuit Blackboard, wordt deze weergegeven in het Postvak IN van uw externe e-mailaccount. Bewaar een exemplaar van belangrijke berichten voor het geval u die later nog nodig hebt.

Hoe weet ik dat er nieuw materiaal beschikbaar is?

In Blackboard Learn zijn verschillende opties beschikbaar om een waarschuwing te ontvangen als er nieuwe inhoud is.

Op de eerste plaats kan dit via meldingen. Als de module Meldingen is ingeschakeld, kunt u meldingen beheren door in de paginakop op Mijn Blackboard te klikken en Instellingen te selecteren. U kunt nu aangeven welke informatie u wilt ontvangen en op welke manier. U kunt meldingen ontvangen in de modules Nieuwe items en Takenlijst van Blackboard Learn, per e-mail en in Blackboard Mobile (indien beschikbaar). Zie Meldingen voor meer informatie.

De tweede manier is via de modules, en dan met name de module Nieuwe items. Deze module kan worden weergegeven op het tabblad Mijn instelling (de hoofdpagina van Blackboard) of in een afzonderlijke cursus. Zie het artikel De module Nieuwe items voor meer informatie.

Deze opties zijn afhankelijk van de manier waarop de cursusleider de cursus heeft aangepast en hoe de instelling Blackboard heeft geconfigureerd. Als u deze opties niet ziet, neemt u contact op met de helpdesk van uw instelling.

Hoe verander ik mijn e-mailadres?

Instructies voor het aanpassen van uw e-mailadres in Blackboard Learn kunt u vinden in het onderwerp Persoonlijke gegevens en instellingen bewerken. Als u het e-mailadres niet kunt wijzigen, is dit op uw instelling mogelijk niet toegestaan via Blackboard Learn. De reden hiervoor is dat Blackboard Learn gegevens deelt met andere systemen op de campus, zoals met de administratie. In dat geval is het belangrijk dat uw e-mailadres overal hetzelfde is. In een dergelijk scenario worden op uw instelling andere procedures gehanteerd voor het aanpassen van uw e-mailadres. Neem voor meer informatie contact op met de helpdesk van uw instelling. Als u uw naam of contactgegevens al hebt gewijzigd via de administratie, worden uw gegevens bijgewerkt in de database van de instelling. Dit kan soms wel enkele dagen duren.

Ik heb helemaal geen toegang tot Blackboard Learn of kan bepaalde onderdelen niet gebruiken.

Als er problemen zijn met de toegang tot Blackboard Learn (inclusief verbindings- en serverproblemen), cursusinschrijvingen of browserfouten, neem dan contact op met de helpdesk van uw instelling.

Ik heb een probleem met een cursus.

Als u vragen hebt over cursusinhoud (zoals toetsen, opdrachten en cijfers), neemt u contact op met de cursusleider. Blackboard heeft geen toegang tot de Blackboard Learn-site van uw instelling en kan u helaas niet helpen met dit soort vragen.

Waarom kan ik me niet aanmelden bij help.blackboard.com?

De Help is op dit moment volledig losgekoppeld van Behind the Blackboard en andere Blackboard-sites. Eenmalige verificatie en integratie komen aan bod in toekomstige versies van de Help. Dit betekent dat u geen andere referenties voor Blackboard kunt gebruiken om u aan te melden.

Op dit moment is aanmelden alleen mogelijk voor mensen die deelnemen aan een Limited Field Trial (LFT). Gebruikers die geen account hebben gekregen voor deelname aan de LFT kunnen zich niet aanmelden om feedback achter te laten of inhoud bij te dragen. 

Als u toch feedback wilt geven, kopieert u de URL van het onderwerp en stuurt u deze met uw opmerkingen naar  bblearndoc@blackboard.com. Deze informatie gaat direct naar het ontwerpteam.

Hoe kan ik afdrukken vanuit Blackboard Learn?

Aangezien Blackboard Learn een oplossing is die volledig webgebaseerd is, wordt het afdrukken geregeld via de browser die u gebruikt. Soms kunt u met de rechtermuisknop klikken op het gebied dat u wilt afdrukken en vervolgens de gewenste opdracht kiezen. In de meeste browsers kunt u de Help raadplegen om informatie over afdrukken te vinden.

Als de cursusinhoud bestaat uit een bijgevoegd bestand, zoals een Word-document, kunt u het document openen en afdrukken vanuit het bijbehorende programma.

Kan ik de Help van Blackboard afdrukken?

Als u onderwerpen wilt afdrukken, klikt u boven aan de pagina op het printerpictogram. U kunt een PDF maken van een bepaald onderwerp, een sectie of een geselecteerde set onderwerpen.

Ik kan een onderwerp niet vinden in Blackboard Help.

Als u de gewenste informatie niet kunt vinden, probeer uw zoekopdracht dan uit te breiden of te filteren.

Veelgestelde vragen over populaire functies

Veelgestelde vragen over tools voor sociaal leren

Veelgestelde vragen over de cloud

Veelgestelde vragen over cursusstructuren