Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Basisinformatie over de tool Prestaties (voor cursusleiders)

Geef erkenning voor prestaties

Het krijgen van een beloning is een sterke extrinsieke motivator. Een van de beste beloningen is erkenning voor een goede prestatie. De mogelijkheid om studenten te belonen tijdens het volgen van uw cursus kan ervoor zorgen dat studenten gemotiveerd blijven of extra worden gestimuleerd.

Het erkennen van prestaties van studenten wordt ook steeds vaker meegenomen in bijvoorbeeld sollicitatieprocedures. U kunt certificaten en open badges gebruiken om een cijfer extra te benadrukken. U kunt details en voorbeelden geven van wat studenten hebben bereikt in uw cursus.

Deze certificaten en open badges gaan mee met studenten en kunnen worden ingezet om een identiteit en reputatie te communiceren van iemand die zichzelf heeft bewezen op een bepaald vlak. Deze beloningen kunnen kansen bieden op de arbeidsmarkt en voor verdere studie. Daarnaast kunnen ze zijn gekoppeld aan extra voorzieningen.

De tool Prestaties

U kunt de tool Prestaties gebruiken om studenten extra waardering te geven voor hun werk. U formuleert criteria voor het belonen van prestaties van studenten in de vorm van badges en certificaten.

Studenten kunnen zien welke badges en certificaten ze hebben verdiend en wat ze moeten doen om extra beloningen te krijgen. Op deze manier krijgen ze ook een beeld van de leerprogressie die nodig is om vastgelegde competenties te halen. Studenten kunnen badges publiceren naar Mozilla Open Backpack en zo ook buiten Blackboard Learn laten zien over welke kennis ze beschikken. U kunt zo ook eenvoudig zien welke studenten bepaalde mijlpalen hebben bereikt.