Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Basisinformatie over Blackboard Collaborate (voor cursusleiders)

Leer samen, werk slimmer in de ultieme virtuele omgeving.

computerschermen verbonden met plustekens

Neem contact op met uw instelling voor meer informatie over het beschikbaar stellen van deze tool voor gebruik in uw cursussen.

Blackboard Collaborate is een krachtig, geïntegreerd platform waarmee u altijd en overal op de gewenste manier verbinding kunt maken vanaf uw computer, tablet of mobiele apparaat. Een volledig interactieve omgeving voor webvergaderingen en voorzieningen voor het opnemen van gesproken tekst zorgen voor nog meer betrokkenheid.

Blackboard Collaborate beschikt over een uitgebreide reeks tools voor webvergaderingen waarmee u één student of een hele klas kunt verbinden. U en uw studenten kunnen samenwerken met behulp van audio-, video- en opnamemogelijkheden. U kunt ook gebruikmaken van persoonlijke en openbare chatberichten, een whiteboard, het delen van toepassingen, een bibliotheek met illustraties, en de mogelijkheid om op elk moment inhoud toe te voegen en te bewerken.

Blackboard Collaborate gaat verder dan een replicatie van de persoonlijke ervaring: u voegt een persoonlijke touch toe aan online samenwerking.

Ingebouwde opties voor teleconferenties en VoIP

Met Blackboard Collaborate kunt u kiezen voor ingebouwde teleconferentie. In dat geval worden het nummer van de telefonische bijeenkomst, de PIN van de leider en de deelnemers automatisch gegenereerd. Studenten en gasten die deelnemen aan een sessie, zien deze informatie voordat ze de ruimte betreden.

Met de optie voor VoIP (Voice over Internet Protocol) kunnen gebruikers de sessie beluisteren via de luidsprekers van hun computer of een USB-headset. Met een headset worden geluiden van buitenaf en echo's verzwakt.

VoIP helpt u ook om de verschillende sprekers van elkaar te onderscheiden. Er wordt een pictogram van een microfoon weergegeven naast de naam van de deelnemer die aan het woord is. Voor grote klassen is dit handig om te achterhalen wie de stof begrijpt en wie meer hulp nodig heeft.

U kunt ook een oplossing van derden kiezen voor uw sessies. U moet deelnemers de informatie geven die ze nodig hebben om toegang tot de sessie te krijgen.