Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Opnamen afspelen op een Mac

Ga als volgt te werk om een opname af te spelen:

 1. Klik op de koppeling van een opname in de tabel Opnamen. Er kunnen nu drie dingen gebeuren:
  • Als dit de eerste keer is dat u Blackboard Collaborate Launcher gebruikt: u wordt gevraagd door Blackboard Collaborate om Launcher te downloaden en te installeren. Doe dit om verder te gaan met de volgende stap.
  • Als u Blackboard Collaborate Launcher al hebt geïnstalleerd: u wordt gevraagd door Blackboard Collaborate om het bestand play.collab te openen.
  • Als u Launcher hebt geïnstalleerd, maar u toch wordt gevraagd door Blackboard Collaborate om het programma te downloaden: klik op Start Blackboard Collaborate nu. Dit laatste kan in de volgende gevallen gebeuren.
   • U hebt bij het afsluiten van de browser de cache en cookies gewist.
   • U hebt veilig of anoniem browsen ingeschakeld.
   • U hebt Launcher geïnstalleerd met een browser en wilt nu een opname afspelen in een andere browser.
 2. In de browser verschijnt een bericht met het verzoek het bestand  play.collab  te openen. Hoe u dat doet, is afhankelijk van de browser die u gebruikt. De werking van de browser kan afhankelijk zijn van de configuratie van de browserinstellingen.
  • Als u Firefox gebruikt, kunt u aangeven wat u wilt doen met het .collab-bestand. Selecteer Openen met en kies vervolgens Blackboard Collaborate Launcher in de vervolgkeuzelijst. Als u geen vervolgkeuzelijst ziet, klikt u op Kiezen en opent u de map Downloads en selecteert u daar Blackboard Collaborate Launcher.
  • Als u Safari gebruikt, opent u de map Downloads en vervolgens het .collab-bestand.
  • In Chrome wordt het .collab-bestand onder aan het venster van de browser weergegeven. Klik op de bestandsnaam.

   Als u sessiebestanden voortaan automatisch wilt openen, selecteert u Altijd bestanden van dit type openen in de lijst en dubbelklikt u op de bestandsnaam.

 3. Als dit de eerste keer is dat u Launcher gebruikt, moet u bevestigen dat u het programma wilt openen. Klik op Openen.
 4. Er wordt nu gevraagd door Blackboard Collaborate of u Launcher wilt verplaatsen naar de map Programma's. Hoewel dit niet verplicht is, voorkomt u op deze manier wel dat de map Downloads erg onoverzichtelijk wordt.

  Selecteer Toon deze melding niet opnieuw, zodat dit venster niet wordt weergegeven wanneer u Blackboard Collaborate de volgende keer start.

De opname van Blackboard Collaborate wordt geopend.