Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Navigeren in de modus Toepassingen delen

Lees dit onderwerp om de modus Toepassingen delen te activeren en een sessie voor het delen van een toepassing te starten.

Als iemand anders al een sessie voor het delen van een toepassing host, werkt u al in de modus Toepassingen delen en wordt de focus met F6 verplaatst naar de optie Passend maken op de actiebalk van Toepassingen delen.

 1. Voer een van de volgende handelingen uit om over te schakelen naar de modus Toepassingen delen:

  • Sneltoetscombinatie

   Druk op Control+Alt+A in Windows of op Command-Option-A op een Mac.

  • Toetsenbordnavigatie
  1. Druk op F6 om de focus te verplaatsen naar de werkbalk voor samenwerking. U werkt standaard in de modus Whitebord.
  2. Druk eenmaal op Tab of Pijl-rechts om naar de knop voor het delen van toepassingen te gaan.
  3. Druk op de spatiebalk om de modus Toepassingen delen te activeren. Het dialoogvenster Selecties voor Toepassingen delen wordt geopend.
 2. Druk vijf keer op Tab om door de elementen op de werkbalk voor samenwerking te lopen tot u bij de optie Bureaublad delen in het dialoogvenster Selecties voor Toepassingen delen bent.
 3. U hebt twee mogelijkheden:
  • Het volledige bureaublad delen: Druk op een van de pijltoetsen om Bureaublad delen te selecteren. Druk drie keer op Tab om naar de knop Delen te gaan en druk op de spatiebalk om het delen van uw bureaublad te starten.
  • Alleen een bepaalde toepassing delen: Druk op Tab om naar de lijst met beschikbare toepassingen te gaan en gebruik vervolgens de pijltoetsen om de gewenste toepassing te selecteren in de lijst. Druk tweemaal op Tab om naar de knop Delen te gaan en druk op de spatiebalk om het delen van de geselecteerde toepassing te starten.