Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Functie voor gesproken discussies toevoegen

De functie voor gesproken discussies is een op spraak gebaseerde, online discussie met discussielijnen. Hoewel u misschien eerder discussieruimten hebt gebruikt, is er nu sprake van een heel andere dimensie omdat u spraak kunt toevoegen aan een intuïtieve discussie-interface. De ruimte voor gesproken discussies is meer dan een communicatiemiddel. U kunt de ruimte ook gebruiken om uw studenten te beoordelen via de integratie van de functie met het Grade Center.

 1. Geef de basisinformatie op:
  • Geef de ruimte voor gesproken discussies een duidelijke titel.
  • Selecteer bij Color de kleur van de titel.
  • Gebruik het veld Beschrijving voor aanvullende informatie over het doel van de functie voor gesproken discussies.
 2. Definieer de instellingen:
  • Audiokwaliteit: Pas de kwaliteit van audio aan voor opnamen, afhankelijk van de omgeving waarin de functie wordt gebruikt. Als u een hogere audiokwaliteit selecteert, is meer bandbreedte nodig. De standaardinstelling Standaardkwaliteit - 12,8 kbits/s is geschikt voor de meeste situaties.

  • Max. berichtlengte: Als u de duur wilt beperken van opnamen in gesproken discussies, selecteert u hier de maximale tijd. U kunt een tijd instellen tussen 15 seconden en 20 minuten.
  • Korte berichttitels weergeven: Selecteer deze optie als u minder informatie (zoals de duur van het audiobericht en de publicatiedatum) wilt opnemen in de titel van berichten, om de weergave compact te houden.

  • Berichten in chronologische volgorde weergeven: Selecteer deze optie als u de oudste berichten eerst wilt weergeven, boven aan de lijst dus.
  • Studenten mogen berichten doorsturen: Selecteer deze optie als studenten gesproken discussieberichten mogen doorsturen via e-mail. Dit kan alleen voor adressen buiten Blackboard.
  • Studenten mogen een nieuwe discussielijn starten: Selecteer deze optie als studenten een nieuwe discussielijn (een reeks berichten) mogen starten in de ruimte voor gesproken discussies. Anders kan alleen de cursusleider een nieuwe discussielijn starten.
  • Discussielijnen privé maken: Selecteer deze optie als u niet wilt dat studenten elkaars discussielijnen kunnen zien. De cursusleider kan wel alle discussielijnen zien. Dit is een zeer handige optie als u bijvoorbeeld oefeningen voor een bepaalde student wilt maken, voor beoordelingen en voor andere soorten één-op-één communicatie tussen cursusleider en student.
  • Cijfer: Selecteer deze optie als u cijfers wilt toekennen voor elke student die de functie gebruikt. Deze cijfers worden opgenomen in het Grade Center. Het veld Mogelijk aantal punten bepaalt de maximale score die een student kan behalen.
 3. Stel de gewenste opties in. Zie Opties voor functies voor gesproken tekst voor meer informatie.
 4. Klik opVerzenden.

De functie voor gesproken discussies wordt toegevoegd aan het inhoudsgebied.