Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Functie voor gesproken presentaties toevoegen

Met de functie voor gesproken presentaties kunt u gesproken commentaar toevoegen aan webmateriaal. U kunt bijvoorbeeld een diavoorstelling met gesproken commentaar maken, een webrondleiding of een samenvatting van curricula binnen verschillende disciplines, waaronder webpagina's, afbeeldingen en media gebaseerd op internet.

 1. Geef de basisinformatie op:
  • Geef de gesproken presentatie een duidelijke titel.
  • Selecteer bij Color de kleur van de titel.
  • Gebruik het veld Beschrijving voor aanvullende informatie over het doel van de functie voor gesproken presentaties.
 2. Definieer de instellingen:
  • Audiokwaliteit: Pas de kwaliteit van audio aan voor opnamen, afhankelijk van de omgeving waarin de gesproken presentatie wordt gebruikt. Als u een hogere audiokwaliteit selecteert, is meer bandbreedte nodig. De standaardinstelling Standaardkwaliteit - 12,8 kbits/s is geschikt voor de meeste situaties.

  • Max. berichtlengte: Als u de duur wilt beperken van opnamen in gesproken presentaties, selecteert u hier de maximale tijd. U kunt een tijd instellen tussen 15 seconden en 20 minuten.
  • Studenten mogen reageren op dia's: Selecteer deze optie als studenten via gesproken of geschreven commentaar mogen reageren op dia's van de gesproken presentatie.
  • Dia-opmerkingen privé maken: Selecteer deze optie als u niet wilt dat studenten elkaars opmerkingen kunnen zien. De cursusleider kan wel alle opmerkingen zien.
 3. Stel de gewenste opties in. Zie Opties voor functies voor gesproken tekst voor meer informatie.
 4. Klik opVerzenden.

De functie voor gesproken presentaties wordt toegevoegd aan het inhoudsgebied.

Gebruikers klikken op de koppeling om de gesproken presentatie te openen op een nieuw tabblad van de browser of in een nieuw venster. De inhoud van de webpagina verschijnt rechts van de presentatie-applet, in een eigen frame.

Niet alle webpagina's, zoals YouTube-video's, kunnen worden weergegeven in HTML-frames. Als u rechts van de applet niet de inhoud van de webpagina ziet, betekent dit dat de inhoud niet is toegestaan of dat de inhoud is uitgeschakeld door de browser. In het laatste geval kunt u de inhoud inschakelen in uw browser.

Studenten kunnen nieuwe inhoud toevoegen aan de presentatie en commentaar geven op bestaande inhoud, tenzij deze standaardinstelling is uitgeschakeld.

Cursusleiders hebben toegang tot alle opties voor het beheren van gesproken presentaties. U kunt inhoud toevoegen, wijzigen en verwijderen. Daarnaast kunt u commentaar geven op inhoud.