Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Functie voor gesproken podcasts toevoegen

De functie voor gesproken podcasts is een toepassing waarmee u zelf podcasts kunt opnemen. Via deze functie kunnen u en uw studenten gesproken tekst opnemen en de opnamen als RSS-feeds distribueren over internet. Alle .mp3-bestanden worden gehost op de Gesproken tekst-server, waar ook automatisch de RSS-feed wordt samengesteld. Gebruikers kunnen berichten rechtstreeks afspelen binnen de functie, audio downloaden uit de feed of een abonnement nemen via hun RSS-reader.

 1. Geef de basisinformatie op:
  • Geef de gesproken presentatie een duidelijke titel.
  • Selecteer bij Color de kleur van de titel.
  • Gebruik het veld Beschrijving voor aanvullende informatie over het doel van de functie voor gesproken podcasts.
 2. Definieer de instellingen:
  • Korte berichttitels weergeven: Selecteer deze optie als u minder informatie (zoals de duur van het audiobericht en de publicatiedatum) wilt opnemen in de titel van berichten, om de weergave compact te houden.

  • Audiokwaliteit: Pas de kwaliteit van audio aan voor opnamen, afhankelijk van de omgeving waarin de gesproken presentatie wordt gebruikt. Als u een hogere audiokwaliteit selecteert, is meer bandbreedte nodig. De standaardinstelling Standaardkwaliteit - 12,8 kbits/s is geschikt voor de meeste situaties.

  • Studenten mogen reageren op podcasts: Selecteer deze optie als studenten via gesproken en geschreven berichten mogen reageren op podcasts. Deze optie is handig als u een podcast alleen wilt gebruiken voor bepaalde studenten of studiegroepen. Anders kan alleen de cursusleider berichten posten.
  • Podcast automatisch publiceren De standaardinstelling is dat berichten 5 minuten nadat ze zijn opgesteld, worden gepubliceerd en dus gedownload naar de computers van geabonneerde gebruikers. Alleen gedurende deze periode kan de auteur de tekst van het bericht aanpassen en/of de audio opnieuw opnemen. U kunt deze periode hier korter of langer maken.
 3. Stel de gewenste opties in. Zie Opties voor functies voor gesproken tekst voor meer informatie.
 4. Klik opVerzenden.

De functie voor gesproken podcasts wordt toegevoegd aan het inhoudsgebied. Gebruikers klikken op de koppeling om de functie te openen.

De standaardinstelling is dat studenten zich alleen kunnen abonneren op een podcast. U kunt tijdens het instellen van de functie echter aangeven dat studenten ook mogen reageren op podcasts.

Cursusleiders hebben toegang tot alle opties voor het beheren van gesproken podcasts. U kunt inhoud toevoegen, wijzigen, verwijderen, importeren en exporteren.