Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De functie voor gesproken discussies gebruiken

Gebruik de volgende stappen om deel te nemen aan een gesproken discussie die is toegevoegd aan een inhoudsgebied.

De stappen voor het gebruiken van een gesproken discussie via de functie voor gesproken discussies op de pagina Tools zijn in grote lijnen hetzelfde en worden hier dan ook niet beschreven. Het grootste verschil is dat u op de pagina Tools een lijst kunt zien met alle ruimten voor gesproken discussies die vanuit die functie zijn gemaakt.

 1. Klik op de koppeling in de functie voor gesproken discussies.

  De bijbehorende discussieruimte wordt geopend. De berichten worden gesorteerd met de meest recente bovenaan en de oudste berichten onderaan. De standaardinstelling is dat berichten worden weergegeven als samengevouwen discussielijnen.

 2. U kunt desgewenst de volgende opties selecteren in de vervolgkeuzelijst Opties:
  • Selecteer Afspelen bij klikken om de gesproken elementen van berichten automatisch af te spelen wanneer u op het bericht klikt. U hoeft dan niet op de afspeelknop Play_Button.png te klikken in de afspeel-applet.
  • Selecteer Alles afspelen om de volledige inhoud van een ruimte te beluisteren, zonder dat u elk bericht afzonderlijk hoeft af te spelen. Als Alles afspelen is ingeschakeld, worden berichten van boven naar beneden afgespeeld, beginnend met het bericht dat is geselecteerd en eindigend met het laatste bericht in de ruimte. Alleen zichtbare, niet-samengevouwen berichten met audio worden afgespeeld. Om alle berichten in discussielijnen te horen, selecteert u Alles uitvouwen.
  • Selecteer Alles uitvouwen om alle discussielijnen uit te vouwen. Op deze manier kunt u de volledige inhoud van een ruimte in één keer bekijken. Deze optie is vooral handig in combinatie met de optie Alles afspelen.
  • Selecteer Alles samenvouwen om de ruimte opnieuw weer te geven met alle berichten samengevouwen.
  • Selecteer Vernieuwen om te kijken of er nieuwe berichten zijn en deze te laden in de ruimte. Als u een ruimte voor gesproken discussies opent, wordt automatisch de meest actuele inhoud geladen. Als een ruimte echter langere tijd geopend is, moet u af en toe deze optie kiezen om te kijken of er nieuwe berichten zijn.
 3. Ga op een van de volgende manieren te werk:
  • Klik op een bericht om de bijbehorende tekst te lezen. Als de afspeelknop Play_Button.png actief is, en de optie Afspelen bij klikken niet is geselecteerd, klikt u op de afspeelknop om naar het gesproken bericht te luisteren.
  • Klik op Beantwoorden om te reageren op een bericht in het venster Opstellen. Uw bericht wordt dan onder het oorspronkelijke bericht toegevoegd aan de discussielijn.
  • Klik op Nieuw om een bericht te maken in het venster Opstellen. Het bericht is dan het eerste bericht van een nieuwe discussielijn.

Het venster Opstellen

 1. Typ een titel voor het bericht in het veld Onderwerp. Dit veld is verplicht. Het bericht wordt met deze titel weergegeven in de discussieruimte.

  Als u reageert op een bestaand bericht, wordt het onderwerp van dat bericht ingevuld in dit veld.

 2. Typ de tekst die u wilt meesturen met het gesproken bericht in het grote tekstveld onder aan het venster Opstellen. U hoeft geen tekst te typen, maar u kunt zo nuttige informatie toevoegen (zoals instructies of een vraag voor gebruikers) of een toelichting bij de opname geven.
 3. Klik op Verzenden.