Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De functie voor gesproken podcasts gebruiken

Gebruik de volgende stappen om een podcast in een inhoudsgebied af te spelen en u hierop te abonneren.

De stappen voor het gebruiken van een gesproken podcast via de functie voor gesproken podcasts op de pagina Tools zijn in grote lijnen hetzelfde en worden hier dan ook niet beschreven. Het grootste verschil is dat u op de pagina Tools een lijst kunt zien met alle gesproken podcasts die vanuit die functie zijn gemaakt.

 1. Klik op de koppeling in de functie voor gesproken podcasts.

  Het onderstaande venster wordt geopend. De afleveringen worden gesorteerd met de meest recente bovenaan en de oudste afleveringen onderaan.

  De standaardinstelling is dat studenten geen inhoud kunnen toevoegen aan podcasts. Als u de knop Nieuw kunt kiezen, is dit wel mogelijk.

 2. U kunt desgewenst de volgende opties selecteren in de vervolgkeuzelijst Opties:
  • Selecteer Afspelen bij klikken om de afleveringen van een podcast automatisch af te spelen wanneer u op een aflevering klikt. U hoeft dan niet op de afspeelknop Play_Button.png te klikken in de afspeel-applet.
  • Selecteer Alles afspelen om de volledige inhoud van een podcast te beluisteren, zonder dat u elke aflevering afzonderlijk hoeft af te spelen. Afleveringen worden van boven naar beneden afgespeeld, beginnend met de eerste aflevering die is geselecteerd en eindigend met de laatste aflevering in de podcast.
 3. U kunt zich op de volgende manieren abonneren op een podcast:
  • Klik op Abonneren om u te abonneren op deze podcast in het programma dat u standaard gebruikt voor het afspelen van podcasts.
  • Als u een ander programma wilt gebruiken, zoals iTunes of Juice, sleept u de knop Abonneren naar dat programma.
  • Klik op de knop RSS-feed. Er wordt een nieuw venster geopend. Kopieer de URL in de adresbalk en plak deze naar het programma dat u gebruikt voor het afspelen van podcasts.

Als u zich hebt geabonneerd, worden nieuwe berichten die zijn gemaakt met de functie voor gesproken podcasts automatisch naar dat programma gedownload.

Een abonnement geldt altijd alleen voor een bepaalde gesproken podcast. Als een cursus meerdere gesproken podcasts bevat, moet u voor elke podcast een abonnement nemen.