Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De functie voor gesproken presentaties gebruiken

Gebruik de volgende stappen om een gesproken presentatie in een inhoudsgebied te bekijken en feedback te geven.

De stappen voor het gebruiken van een gesproken presentatie via de pagina Tools zijn in grote lijnen hetzelfde en worden hier dan ook niet beschreven. Het grootste verschil is dat u op de pagina Tools een lijst kunt zien met alle gesproken presentaties die vanuit die functie zijn gemaakt.

 1. Klik op de koppeling in de functie voor gesproken presentaties.

  De applet voor gesproken presentaties wordt geopend in een nieuw tabblad of venster, met de webinhoud aan de rechterkant. Opmerkingen bij dia's worden in discussielijnen weergegeven onder de dia's.

 2. U kunt desgewenst de volgende opties selecteren in de vervolgkeuzelijst Opties:
  • Selecteer Afspelen bij klikken om de gesproken elementen van dia's automatisch af te spelen wanneer u op een dia klikt. U hoeft dan niet op de afspeelknop Play_Button.png te klikken in de afspeel-applet.
  • Selecteer Alles afspelen om de volledige inhoud van een presentatie te beluisteren, zonder dat u het audiogedeelte van een dia afzonderlijk hoeft af te spelen. Als Alles afspelen is ingeschakeld, worden dia's van boven naar beneden afgespeeld, beginnend met de dia die is geselecteerd en eindigend met de laatste dia in de presentatie. Alleen zichtbare, niet-samengevouwen inhoud wordt afgespeeld. Om alle opmerkingen te horen, selecteert u Alles uitvouwen.
  • Selecteer Alles uitvouwen om alle opmerkingen bij dia's uit te vouwen. Op deze manier kunt u de volledige inhoud van een presentatie in één keer bekijken. Deze optie is vooral handig in combinatie met de optie Alles afspelen.
  • Selecteer Alles samenvouwen om de gesproken presentatie opnieuw weer te geven met alle dia's samengevouwen.
  • Selecteer Vernieuwen om te kijken of er nieuwe inhoud is en deze te laden in de presentatie. Als u een gesproken presentatie opent, wordt automatisch de meest actuele inhoud geladen. Als een presentatie echter langere tijd geopend is, moet u af en toe deze optie kiezen om te kijken of er nieuwe inhoud is.
 3. Ga op een van de volgende manieren te werk:
  • Klik op een dia om de inhoud te bekijken. Als de afspeelknop Play_Button.png actief is, en de optie Afspelen bij klikken niet is geselecteerd, klikt u op de afspeelknop om naar het gesproken bericht te luisteren.
  • Klik op Nieuw om een dia te maken in het venster Opstellen. Het bericht is dan het eerste bericht van een nieuwe discussielijn.
  • Klik op Opmerking om te reageren op een dia in het venster Opmerking. Uw bericht wordt dan onder het oorspronkelijke bericht toegevoegd aan de discussielijn.

Het venster Opstellen

 1. Typ een titel voor de dia in het veld Onderwerp. Dit veld is verplicht. De dia wordt met deze titel weergegeven in de presentatie.
 2. Typ de URL voor de visuele media achter de protocolaanduiding http://. U kunt een URL invoeren naar alle typen inhoud op internet, zoals een PDF of een Flash-bestand, niet alleen websites.
 3. Gebruik de opname-applet om het bericht op te nemen. Zie  Applets voor opnemen en afspelen voor instructies.
 4. Typ de tekst die u wilt meesturen met de gesproken presentatie in het grote tekstveld onder aan het venster Opstellen.
 5. Klik op Verzenden.