Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Applets voor opnemen en afspelen

Opname-applet

Gebruik de opname-applet om gesproken berichten op te nemen.

 1. (Optioneel) Stel de microfoon af om opnamen van hoge kwaliteit te maken.
  1. Klik op het optiemenu File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Option_menu.png, in de rechterbovenhoek van de applet.

  2. Selecteer Audio-invoer en dan het gewenste invoerapparaat.
  3. Selecteer Audiofilters. De twee filters zijn standaard ingeschakeld. Met Regeling automatische versterking wordt uw stem genormaliseerd en met Ruisonderdrukking wordt achtergrondgeluid tot een minimum beperkt. Experimenteer met deze filters om te kijken wat voor u het beste werkt.
 2. Gebruik de volgende knoppen om het bericht op te nemen: 
  • Klik op Opnemen File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Record_Button.png om te starten met de opname.
  • Klik op Pauze File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Pause_Button.png om de opname te onderbreken. Klik nogmaals op deze knop om verder te gaan met opnemen.
  • Klik op Stoppen File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Stop_Button.png als de opname klaar is.
  • Klik op Afspelen File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Play_Button.png om het bericht te beluisteren. Klik op Opnemen File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Record_Button.png als u niet tevreden bent en een nieuwe opname wilt maken.

  U kunt tijdens het afspelen vooruit- of terugspoelen naar een bepaald punt in het bericht. Dit kan ook als een bericht is gepauzeerd. Sleep het blokje op de schuifregelaar hiervoor naar de gewenste positie.

 3. Controleer het bericht. Klik op Afspelen File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Play_Button.png om naar het bericht te luisteren. Klik op Opnemen File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Record_Button.png als u niet tevreden bent en een nieuwe opname wilt maken.

Hoe anderen luisteren naar gesproken berichten in uw inhoud, is afhankelijk van de functie waarmee het bericht is opgenomen. Meestal zal dit gebeuren via de afspeel-applet, zoals hieronder wordt beschreven. In het geval van een mashup hoeven gebruikers alleen op de knop Afspelen te klikken in de mashup.

Afspeel-applet

Gebruik de afspeel-applet om te luisteren naar gesproken berichten.

 1. (Optioneel) Selecteer het uitvoerapparaat.
  1. Klik op het optiemenu File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Option_menu.png, in de rechterbovenhoek van de applet.

  2. Selecteer Audio-uitvoer en dan het gewenste uitvoerapparaat.
 2. Gebruik de knoppen in de afspeel-applet om te luisteren naar gesproken berichten.

  Playback_Controls.png
  • Klik op Afspelen File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Play_Button.png om het bericht te beluisteren.
  • Klik op Pauze File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Pause_Button.png om het afspelen te onderbreken. Klik nogmaals op deze knop om verder te luisteren.
  • Klik op Stoppen File:en-us/Learn/Building_Blocks/Blackboard_Collaborate_Voice_Authoring/Referenced_Topics/070_Recording_Playback_Applets/Stop_Button.png als u het bericht hebt beluisterd.

U kunt tijdens het afspelen vooruit- of terugspoelen naar een bepaald punt in het bericht. Dit kan ook als een bericht is gepauzeerd. Sleep het blokje op de schuifregelaar hiervoor naar de gewenste positie.