Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Terugkopen

Wat is Guaranteed Buyback?

Overal in de Blackboard Store ziet u bij duizenden populaire tekstboeken staan dat ze voor Guaranteed Buyback in aanmerking komen. Dit houdt in dat u een dergelijk tekstboek aan het einde van het semester aan ons kunt terugverkopen en dat u dan het bedrag krijgt dat bij de aankoop als Guaranteed Buyback werd vermeld. Uiteraard moet het boek dan wel in goede conditie zijn.

Enkele voordelen van Guaranteed Buyback:

 • Gegarandeerde terugkoopvergoeding voor een groot aantal titels.
 • Inclusief voorgefrankeerd adresetiket.
 • Uitbetaling per cheque of via PayPal.
 • Aangeboden bedrag geldig gedurende 30 dagen.

Locatie voor verkopen van uw boeken

Ga naar het tabblad Sell Your Books (Boeken verkopen) en open daar de pagina Buyback (Terugkopen).

U ziet nu de boeken die u hebt gekocht in de Blackboard Store en die in aanmerking komen voor terugkopen.  Klik op het groene plusteken om de boeken toe te voegen die u wilt terugverkopen.

Artikelen die in aanmerking komen voor terugverkoop worden ook vermeld in het onderdeel Books to Sell (Boeken voor verkoop) van uw Bookshelf.

U kunt zelfs tekstboeken verkopen die u niet hebt gekocht bij de Blackboard Store.

U kunt op twee plaatsen boeken toevoegen die u wilt terugverkopen.

 1. Ga naar het tabblad Sell Your Books (Boeken verkopen) en typ het ISBN-nummer van de boeken in het tekstveld Add  Books (Boeken toevoegen).
 2. Ga naar het tabblad Blackboard Bookshelf en typ het ISBN-nummer van de boeken in het veld onder Books to Sell (Boeken voor verkoop).

Tips voor het versturen van tekstboeken

 • Gebruik een goede verpakking voor de tekstboeken. Blackboard is niet verantwoordelijk voor eventuele schade die tijdens het transport is ontstaan. Gebruik een stevige doos en tape om de zending klaar te maken. Blackboard Store™ is niet verantwoordelijk voor boeken die tijdens het transport kwijtraken of beschadigd zijn.
 • Voeg een kopie bij van de offerte die u hebt ontvangen. De zending kan dan sneller worden verwerkt, zodat u eerder krijgt uitbetaald.
 • Noteer het tracking-nummer. Dit nummer staat op het voorgefrankeerde adresetiket van UPS.

Is mijn zending verzekerd?

Het voorgefrankeerde adresetiket van UPS dat u krijgt van de Blackboard Store geeft geen recht op verzekering van de zending. Bovendien is het beleid van UPS dat klanten geen afzonderlijke verzekering kunnen toevoegen voor voorgefrankeerde adresetiketten. Als u de zending toch wilt verzekeren, zult u een andere verzendmethode moeten gebruiken waarbij dit wel mogelijk is.

Vereisten voor gebruikte tekstboeken

Een gebruikt tekstboek moet voldoen aan de volgende criteria om het volledige terugkoopbedrag te krijgen dat is vermeld in de Blackboard Store:

 1. Het tekstboek moet in goede conditie zijn.
 2. De zending moet alle bijbehorende items (cd's/dvd's, instructies, etc.) bevatten die in de offerte worden vermeld.
 3. Het tekstboek mag geen internationale editie zijn of een versie voor de docent.

Wat verstaan we onder "goede conditie"?

Stuur alleen tekstboeken terug die in goede conditie zijn. Hoewel kleine slijtageverschijnselen zijn toegestaan, vertoont een tekstboek in "goede conditie" nooit deze tekenen van gebruik:

 • Vlekken
 • Waterschade
 • Ontbrekende, losse of gescheurde pagina's/omslag
 • Heel veel geschreven notities
 • Gebroken rug
 • Gescheurde of beschadigde binding
 • Andere duidelijk zichtbare beschadiging

Een tekstboek kan nog steeds in goede conditie zijn als het tekenen van normaal gebruik vertoont, zoals:

 • Enkele geschreven aantekeningen
 • Markeringen (in elke mate)
 • Pagina's met afgesleten hoeken of ezelsoren
 • Kleine vouwen of krassen
 • Vaal geworden illustraties
 • Gekreukte pagina's

Geweigerde tekstboeken

Beslissingen over de conditie van tekstboeken worden genomen door de Blackboard Store™. Alle beslissingen zijn definitief. Als we een tekstboek ontvangen en vaststellen dat het niet voldoet aan onze kwaliteitsnormen, ontvangt u per e-mail bericht dat u geen vergoeding krijgt voor dat boek.

U kunt er dan voor kiezen het boek te laten terugsturen, maar u moet hiervoor wel zelf betalen. Verzendkosten voor geweigerde tekstboeken worden niet vergoed door de Blackboard Store™. Als u het boek niet terug wilt, wordt het op milieuvriendelijke wijze gerecycled.

Inclusief alle bijbehorende items

Tekstboeken zonder de oorspronkelijke cd's/dvd's, instructies, werkboeken of andere in de offerte vermelde bijbehorende items worden niet volledig terugbetaald. Sommige artikelen zijn mogelijk onbruikbaar als de vermelde items ontbreken. Als dat het geval is voor een tekstboek, ontvangt u per e-mail bericht dat u geen vergoeding krijgt voor dat boek.

U kunt er dan voor kiezen het boek te laten terugsturen, maar u moet hiervoor wel zelf betalen. Verzendkosten voor geweigerde tekstboeken worden niet vergoed door de Blackboard Store™. Als u het boek niet terug wilt, wordt het op milieuvriendelijke wijze gerecycled.

Internationale edities en docentenversies

We accepteren geen internationale edities of versies voor docenten en voor deze boeken ontvangt u dus ook geen vergoeding.