Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Basisinformatie over de agenda (voor cursusleiders)

U kunt de cursusagenda gebruiken om datums door te geven aan studenten waarop activiteiten zijn gepland die betrekking hebben op de cursus. Activiteiten in de cursusagenda worden weergegeven aan alle leden van de cursus. Enkele voorbeelden van items die vaak in de agenda worden vermeld:

 • Vergaderingen
 • Inloopmomenten
 • Tentamens
 • Gastsprekers
 • Cursusitems met einddatums

De cursusleiders en de instelling bepalen welke tools beschikbaar zijn.

De agenda is een geconsolideerde weergave van alle gebeurtenissen voor een gebruiker, afkomstig van de instelling, een cursus, een organisatie of de gebruiker zelf. U kunt gebeurtenissen weergeven op dag, week of maand. U kunt gebeurtenissen in de toekomst en in het verleden weergeven en ordenen met behulp van categorieën.

U kunt ook de eerste dag van de week instellen door uw persoonlijke instellingen te wijzigen in My Blackboard.

Activiteiten in de cursusagenda worden weergegeven aan alle leden van de cursus. Veelvoorkomende vermeldingen in de agenda zijn aankondigingen van toetsen, inleverdatums voor opdrachten of speciale bijdragen. Cursusitems met een einddatum worden automatisch opgenomen in de cursusagenda. Alleen cursusleiders kunnen gebeurtenissen toevoegen aan de agenda van een cursus.

De interface van de agenda

U kunt de agenda weergeven vanuit een cursus, het paneel Tools op het tabblad Mijn instituut en Mijn Blackboard.

 1. Gebeurtenissen weergeven op dag, week of maand.
 2. Naar een andere maand navigeren.
 3. Klik op het plusteken (+) om een nieuwe gebeurtenis te maken. U kunt ook op een datum klikken om een gebeurtenis te maken. Kies de gewenste agenda voor de gebeurtenis, selecteer de datum en tijd en typ een beschrijving.

  Studenten kunnen geen gebeurtenissen toevoegen aan de agenda van een cursus of de school. Cursusleiders kunnen geen gebeurtenissen maken voor de agenda van de instelling, tenzij ze beheerdersbevoegdheden hebben.

 4. Klik op een gebeurtenis om deze te beheren. U kunt een gebeurtenis ook naar een andere datum slepen.
 5. Selecteer de agenda's die u wilt weergeven, bijvoorbeeld alleen de agenda van de cursus of uw eigen agenda. Standaard worden alle agenda's weergegeven. Wijzig eventueel de kleur van de agenda's. Als elke agenda een opvallende kleur heeft, kunt u snel zien bij welke agenda een gebeurtenis hoort, zonder dat u de gebeurtenis hoeft te openen.

  Alle gebeurtenissen van de instelling worden opgenomen in de agenda van de instelling. Alle cursusgebeurtenissen, zoals opdrachten met een einddatum, worden opgenomen in de cursusagenda. Als de systeembeheerder een upgrade heeft uitgevoerd naar de release van oktober 2014, worden cursussen die u verbergt in de module Mijn cursussen op de pagina Mijn instituut ook verborgen in de lijst Agenda's.

 6. Vraag een iCal-URL op om uw agenda van Blackboard Learn te importeren in een externe agendatoepassing. Nadat de iCal-URL van Learn is ingesteld in een externe agenda, wordt deze dynamisch bijgewerkt met nieuwe gebeurtenissen uit de agenda in Learn. Meld u bijvoorbeeld aan bij Google Agenda en open de vervolgkeuzelijst Andere agenda's. Selecteer Toevoegen via URL en plak de iCal-URL die door Blackboard Learn is gegenereerd.

  Het is niet mogelijk om externe agenda's te importeren in deze agenda.

Een gebeurtenis maken

 1. Klik in de agenda op het plusteken (+) om een nieuwe gebeurtenis te maken. U kunt ook op een bepaalde datum klikken om een gebeurtenis te maken.
 2. Vul het veldNaam van gebeurtenis in.
 3. Selecteer de agenda waaraan u de gebeurtenis wilt toevoegen, zoals uw persoonlijke agenda.

  Alleen cursusleiders en beheerders kunnen gebeurtenissen toevoegen aan cursusagenda's en de agenda Instelling.

 4. Selecteer de begin- en eindtijd van de gebeurtenis.
 5. Vul het veld Beschrijving van gebeurtenis in. Een beschrijving mag niet meer dan 4.000 tekens bevatten.
 6. Klik op  Opslaan.

Terugkerende gebeurtenissen

U kunt terugkerende gebeurtenissen maken door het selectievakje Herhalen in te schakelen. Er komen dan extra opties beschikbaar waarmee u meerdere gebeurtenissen kunt maken op basis van een bepaald patroon.

Specifieke informatie en beperkingen voor terugkerende gebeurtenissen

Ondersteunden terugkerende gebeurtenissen
Opties voor herhalen Dagelijks, wekelijks en maandelijks is mogelijk
Dagelijks Stopt na X aantal keren of op een bepaalde datum.
Wekelijks herhalen Dag van de week wordt ondersteund. Stopt na X aantal keren of op een bepaalde datum.
Maandelijks herhalen Dag van de maand (1-31) of dag van de week (eerste zondag, tweede maandag, etc.) wordt ondersteund. Stopt na X aantal keren of op een bepaalde datum.
Bulk toevoegen (reeks) U kunt een reeks maken met de opties voor herhalen.
Bulk verwijderen (reeks) U kunt de volledige reeks verwijderen die is gemaakt via de opties voor herhalen.
Een exemplaar bewerken U kunt een exemplaar van de reeks bewerken. Als u de datum/tijd van het exemplaar wijzigt, wordt dat exemplaar aangegeven met een “verbroken” pictogram om aan te geven dat het exemplaar niet meer voldoet aan de regels van de oorspronkelijke reeks.

Als u de naam of beschrijving van een exemplaar wijzigt, wordt het exemplaar niet losgekoppeld van de reeks.

Reeksen bewerken (bekende beperking) Op dit moment is het niet mogelijk de reeksen te bewerken. Nadat u een reeks hebt gemaakt, kunt u verschillende exemplaren tegelijk verwijderen of afzonderlijke exemplaren wijzigen.

Een gebeurtenis bewerken of verwijderen

Ga in de hoofdweergave van de agenda naar de datum van de gebeurtenis om de volgende taken uit te voeren:

 • Klik op de gebeurtenis om deze te wijzigen of te verwijderen.
 • Sleep een gebeurtenis naar een andere datum in de hoofdweergave om de datum van de gebeurtenis aan te passen. De tijd en de agenda van de gebeurtenis blijven hierbij ongewijzigd.
 • Sleep een gebeurtenis van de hoofdweergave naar een andere datum in de kleinere maandweergave om de datum te wijzigen.

Weergavemodi voor agenda's

U kunt kiezen uit vier weergavemodi voor agenda's:

 • Alleen Gregoriaans
 • Gregoriaans met Hijri datumconversie tussen haakjes
 • Alleen Hijri
 • Hijri met Gregoriaanse datumconversie tussen haakjes

Cursusitems met einddatums

Wanneer u items zoals toetsen of opdrachten toevoegt aan een cursus en een einddatum instelt, wordt voor die datum automatisch een gebeurtenis toegevoegd aan de agenda van de cursus.

In het geval van agendagebeurtenissen die zijn gekoppeld aan inhoudsitems worden alle ingestelde regels voor adaptieve inhoud en beschikbaarheid verwerkt, zodat het beschikbaar komen van een item juist wordt vermeld in de agenda.

Een koppeling naar de agenda toevoegen aan het cursusmenu

Als u wilt dat studenten de cursusagenda raadplegen vanuit de cursus, kunt u een koppeling toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten met één muisklik toegang hebben tot de tool. U kunt de naam van de koppeling desgewenst aanpassen.

 1. Wijs naar het plusteken boven het cursusmenu. De vervolgkeuzelijst  Menu-item toevoegen  verschijnt.
 2. Selecteer  Toolkoppeling.
 3. Voer een naam in voor de koppeling.
 4. Selecteer  Agenda  in de vervolgkeuzelijst  Type.
 5. Schakel het selectievakje  Beschikbaar voor gebruikers  in.
 6. Klik op Verzenden.