Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Forums controleren

De cursusleider kan een gebruiker de rol van moderator geven voor een discussieforum. Moderators nemen berichten door voordat deze aan een discussielijn worden toegevoegd en op het forum worden weergegeven.

Het kan gebeuren dat deelnemers materiaal in de discussieruimte posten dat niet geschikt is voor een forumdiscussie. Afhankelijk van de leeftijd en de gevoeligheid van de deelnemers die aan de cursus deelnemen, kan het nodig zijn berichten van deelnemers te controleren op ongeschikte inhoud voordat ze beschikbaar worden gemaakt voor de andere deelnemers.

In een forum met moderatie worden alle berichten voor het forum opgenomen in een zogenaamde controlewachtrij. Een moderator controleert alle berichten in deze wachtrij en voert vervolgens een van deze handelingen uit:

  • Het bericht publiceren.
  • Het bericht zonder toelichting terugsturen naar de afzender.
  • Het bericht met een toelichting terugsturen naar de afzender.

Een moderator kan berichten op een forum verwijderen, bewerken en vergrendelen, zelfs als op het forum geen controlewachtrij wordt gebruikt.

Een forum beheren

  1. Ga naar het forum als u weet dat er berichten zijn gepubliceerd. In de controleweergave zijn geen berichten beschikbaar omdat deze in de wachtrij wachten op goedkeuring. Klik op de actiebalk op Forum controleren.

    De optie Forum wijzigen wordt alleen weergegeven aan gebruikers met de forumrol Forumbeheerder of Moderator. In de studentenweergave kan de auteur het bericht zien in de structuurweergave, met de toelichting dat het bericht nog in de controlewachtrij staat.

  2. Op de pagina Controlewachtrij worden de berichten alfabetisch gesorteerd op titel. Klik op de kolomtitel om te sorteren op titel, auteur of datum. Om een bericht te controleren, klikt u op Wijzigen.
  3. Lees het bericht op de pagina Bericht wijzigen en selecteer vervolgens de optie Publiceren of Retourneren. Gepubliceerde berichten worden direct toegevoegd aan de discussielijn.
  4. Typ eventueel feedback in het tekstvak. hoewel het geven van feedback niet verplicht is, kunt u op deze manier advies geven, vragen stellen, een student naar het juiste forum verwijzen of uitleggen waarom een bericht is geweigerd.
  5. Klik opVerzenden.

Geretourneerde berichten staan niet meer in de controlewachtrij. In de structuurweergave zien studenten hun geretourneerde berichten op het forum. Vouw het bericht uit door op het plusteken te klikken. Als er feedback is toegevoegd, kunnen studenten zien waarom hun berichten zijn geretourneerd. Op de pagina van de discussielijn wordt voor geretourneerde berichten de melding Geretourneerd weergegeven naast de titel van het bericht.

Studenten kunnen een bericht dan aanpassen terwijl ze de feedback van de moderator bekijken en vervolgens weer verzenden. De berichten worden opnieuw in de controlewachtrij geplaatst. Op dat moment wordt de status Controlewachtrij weergegeven naast de titel van het bericht.