Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Portfoliosjablonen van SP14 en eerder

Beheerders kunnen sjablonen voor portfolio's definiëren. Met sjablonen voor portfolio's worden de structuur en stijl van portfolio's gedefinieerd en wordt het aan gebruikers overgelaten om de portfolio te vullen met de geschikte werkstukken. Sjablonen zijn nuttig omdat hiermee een standaardstructuur kan worden toegepast om ervoor te zorgen dat gebruikersportfolio's aan de educatieve doelstellingen voor de portfolio voldoen.

Gebruikers kunnen een sjabloon selecteren wanneer ze een portfolio gaan maken.

Een persoonlijke portfoliosjabloon maken

 1. Klik in het configuratiescherm voor systeembeheer in het gedeelte Inhoudsbeheer op Portfolio's.
 2. Klik op Persoonlijke portfoliosjablonen.
 3. Klik op Sjabloon maken.
 4. Voer een naam in voor de sjabloon. Deze naam kunt u kiezen om de betreffende sjabloon te gebruiken wanneer u een persoonlijke portfolio gaat maken.
 5. Voer een titel in voor de portfolio. De titel wordt boven aan de portfolio weergegeven. Voer desgewenst een beschrijving en instructies in.
 6. Definieer de inhoudsinstellingen en beschikbaarheid van de sjabloon.
 7. Klik opVerzenden. De sjabloon wordt gemaakt.
 8. Open het contextmenu van een sjabloon en klik op De sjabloon bouwen.
 9. Er worden opties voor het wijzigen van de sjablooneigenschappen, het definiëren van de portfoliostijlen en het definiëren van de portfoliopagina's weergegeven. Tijdens het definiëren van de portfoliostijl of -pagina's kunnen beheerders bepalen in hoeverre gebruikers deze instellingen kunnen aanpassen.
 10. U kunt de volgende opties gebruiken om de sjabloon te voltooien. In de volgende tabel worden de beschikbare velden beschreven.
  Opties voor portfolio's
  Veld Beschrijving
  Opmaakthema selecteren
  Lay-outs Selecteer een layout om de positie van de inhoud en navigatie-items in de portfolio te definiëren.
  Ontvanger toestaan te wijzigen Als dit selectievakje is ingeschakeld, kunnen ontvangers van portfoliosjablonen de achtergrond van hun portfolio's wijzigen.
  Achtergrond ontwerpen
  achtergrondkleur Selecteer een achtergrondkleur uit de kleurenstaal.
  Achtergrondafbeelding Schakel het vakje in als er geen afbeelding moet worden weergegeven.
  Nieuwe achtergrondafbeelding Naar een nieuwe achtergrondafbeelding bladeren
  Ontvanger toestaan te wijzigen Als dit selectievakje is ingeschakeld, kunnen ontvangers van portfoliosjablonen de achtergrond van hun portfolio's wijzigen.
  Lettertype-instellingen
  Standaard lettertype Selecteer een standaardlettertype in de vervolgkeuzelijst. Wijs een puntgrootte en een kleur toe.
  Voorbeeld van standaardlettertype Het voorbeeld wordt alleen op het scherm weergegeven.
  Ontvanger toestaan te wijzigen Als dit selectievakje is ingeschakeld, kunnen ontvangers van portfolio's de standaardinstellingen voor het lettertype van hun portfolio's wijzigen.
  Lettertype-instellingen paginatitel Klik op Lettertype-instellingen van paginatitel om deze sectie te openen. Paginatitels worden boven aan elke pagina van de portfolio weergegeven, tenzij ze worden verborgen. Selecteer Sjabloonstandaarden gebruiken om het standaardlettertype voor titels te gebruiken. Selecteer Lettertype-instellingen van paginatitel aanpassen om het standaardlettertype te wijzigen.
  Lettertype-instellingen van paginakoptekst Klik op Lettertype-instellingen van paginakoptekst om deze sectie te openen. Paginakopteksten worden weergegeven op portfoliopagina's, tenzij ze worden verborgen. Selecteer Sjabloonstandaarden gebruiken om het standaardlettertype voor kopteksten te gebruiken. Selecteer Lettertype van paginakoptekst aanpassen om het standaardlettertype te wijzigen.
  Stijl navigatiemenu
  Voorbeeld Voorbeeld van menu-items is alleen voor weergave.
  Stijl Selecteer Tekst of Knoppen om de gewenste stijl te kiezen.
  Lettertype van menu Selecteer Sjabloonstandaarden gebruiken of Lettertype van navigatiemenu aanpassen. Als Lettertype van navigatiemenu aanpassen is geselecteerd, selecteer dan een achtergrondkleur en lettertype-opties.
  Ontvanger toestaan te wijzigen Als dit selectievakje is ingeschakeld, kunnen ontvangers van portfolio's de stijl van het navigatiemenu van hun portfolio's wijzigen.
 11. Klik opVerzenden.