Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Basisinformatie over Qwickly voor beheerders

Informatie over Qwickly

Qwickly is een productiviteitsplatform voor Blackboard Learn. Met behulp van Qwickly kunnen faculteitsmedewerkers cursussen beschikbaar maken, e-mails versturen, aankondigingen publiceren en materiaal naar verschillende cursussen tegelijk distribueren. Qwickly zorgt ervoor dat studenten met elkaar in contact komen om groepswerk mogelijk te maken. Bovendien kan Qwickly worden gebruikt om partners voor cloudopslag te koppelen aan Blackboard. Faculteitsmedewerkers en studenten kunnen documenten toevoegen vanuit DropBox, Google Drive en OneDrive, koppelingen naar bestanden toevoegen en bestanden toevoegen aan inhoudsgebieden en opdrachten.

Hoe kan Qwickly worden geïmplementeerd?

Bij hosting door de instelling zelf: U kunt het Building Block Qwickly downloaden en installeren vanuit de bibliotheek met extensies (http://www.blackboard.com/partnerships/extensions.aspx). Klanten kunnen Qwickly ook rechtstreeks downloaden en installeren vanaf http://www.goqwickly.com/bbpartner/. De beheerder moet het Building Block Qwickly inschakelen. Qwickly verstrekt een licentiecode, die door de klant moet worden ingevoerd om te gaan werken met de cloudservice Qwickly.

Beheerde hosting: U kunt het Building Block Qwickly downloaden en installeren vanuit de bibliotheek met extensies (http://www.blackboard.com/partnerships/extensions.aspx). Klanten kunnen Qwickly ook rechtstreeks downloaden en installeren vanaf http://www.goqwickly.com/bbpartner/. Nadat Qwickly is geïnstalleerd, opent u een ticket op Behind the Blackboard om een gefaseerde herstart (rolling restart) van alle app-servers aan te vragen om zo een volledige update uit te voeren.

Qwickly+Cloud installeren

Volg deze instructies om het Building Block Qwickly te installeren en te activeren.

Ga naar http://www.goqwickly.com/bbpartner/ om Qwickly te downloaden en voor instructies.

 1. Download een legitiem exemplaar van Qwickly.
 2. Upload het Blackboard Building Block in uw exemplaar van Blackboard Learn via het configuratiescherm voor systeembeheer > Building Blocks > Geïnstalleerde tools.
 3. Klik op Building Blocks uploaden en kies het Building Block Qwickly dat u hebt gedownload.
 4. Stel het Building Block in als Beschikbaar.
 5. Start de server opnieuw op om toe te staan voor alle machtigingen.
 6. Ga naar het gebied Qwickly Settings onder het configuratiescherm voor systeembeheer van Learn. Wanneer u de instellingen de eerste keer weergeeft, wordt u gevraagd om een Qwickly-ID aan te maken.
 7. Gebruik de Qwickly-ID om de licentie te initialiseren en kies vervolgens Blackboard K-12 in de vervolgkeuzelijst.
 8. Voer op het volgende scherm de gegevens van uw systeembeheerder in of uw contactgegevens.

  Er wordt weliswaar een factuur gegenereerd, maar de licentie is 99 jaar geldig en er worden geen kosten in rekening gebracht.

 9. Nadat u de licentie hebt geïnitialiseerd, kunt u Qwickly configureren.

  Bekijk de video Configuring Qwickly Settings.

  Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer, ga naar Tools en functies en kies Qwickly Settings. Selecteer de tools die u wilt gebruiken, stel de semestercode in en klik op Verzenden.

  U MOET de tool configureren voordat u deze kunt gebruiken. Als u een upgrade uitvoert van de tool, moet u toch na de installatie naar de instellingen van Qwickly gaan en de instellingen OPSLAAN, zelfs als u niets hebt veranderd.

  • Qwickly+Cloud: Als u de cloudconnectors wilt initialiseren, gaat u naar het tabblad Support en vraagt u de cloudconnectors voor elke service aan. De verwerking hiervan duurt meestal 24 uur.
  • Semester Code: Een optionele tekenreeks die betrekking heeft op specifieke sets met cursussen. Als u Qwickly bijvoorbeeld alleen wilt toepassen op cursus-ID's die beginnen met 2013SU, typt u die waarde in het block Semester Code. Semestercodes kunnen aan het begin, aan het einde of zelfs in het midden van de cursus-ID staan. Als u geen Semester Code invoert, worden de tools van Qwickly beschikbaar gemaakt voor alle cursussen.
  • Qwickly Tools: Selecteer hier de tools die u beschikbaar wilt stellen. Beschikbare tools zijn zichtbaar voor faculteitsleden en studenten. Studenten zien alleen Submit Assignment, Email Instructor en Email Group Members.

Qwickly+Cloud als module implementeren

 1. Zoek de Qwickly-module door naar Tabbladen en modules > Modules te gaan.
 2. Wijzig de eigenschappen van Qwickly:
  • Stel de module beschikbaar aan de juiste gebruikers. Meestal hoeft u een module alleen op systeemniveau beschikbaar te maken.
  • Schakel de optie Asynchroon laden toestaan uit.
  • Klik opVerzenden.
 3. Implementeer de Qwickly-module op de gebruikelijke manier op het tabblad Home.

  Blackboard adviseert om Qwickly linksboven op het tabblad Home te plaatsen.

Qwickly+Cloud als tool implementeren

U kunt Qwickly+Cloud implementeren als een tool op het hoofdtabblad van Blackboard. Deze variant wordt meestal gebruikt door scholen zonder Blackboard Community System of scholen waar het toolpaneel wordt gebruikt.

Bekijk de video Deploy as a Tool.

 1. Ga naar Tabbladen en modules > Toolpaneel.
 2. Klik op Tool toevoegen.
 3. Geef de tool een titel en selecteer Qwickly in het toolselectiemenu.

Cloudconnectors initialiseren

Als u cloudconnectors zoals Google Drive, DropBox, Box en OneDrive wilt initialiseren , gaat u naar het tabblad Support en selecteert u de cloudconnectors die u wilt initialiseren.

Het duurt meestal 24 uur om het verzoek te verwerken omdat de hostingproviders goedkeuring moeten geven.

Qwickly implementeren als cursustool

Bekijk de video Turning on Qwickly Tools in Courses.

 1. Ga naar Configuratiescherm voor systeembeheer > Systeeminstellingen > Tools.
 2. Zoek Qwickly in de lijst en zet alle opties op AAN voor cursussen. Doe dit voor nieuwe en bestaande cursussen.
 3. Klik opVerzenden.
 4. Controleer een cursus door naar een inhoudsgebied te gaan (zoals Cursusdocumenten) en Inhoud bouwen > Cloudinhoud uploaden te selecteren.

Webservices

Qwickly maakt gebruik van een aantal webservices van Blackboard. Deze moeten worden ingeschakeld om Qwickly toegang te bieden. Als u een foutbericht ziet met daarin de tekst .WS, is de kans groot dat de webservices voor dat item niet beschikbaar zijn voor Qwickly. Deze foutberichten zien er meestal zo uit:

operation Announcement.WS.createCourseAnnouncements is invalid

[WSFW005]Attempt to use a tool-only method (CourseMembership.WS.getCourseRoles) when authenticated as a user

De webservices inschakelen

 1. Ga in Blackboard naar het Configuratiescherm voor systeembeheer en ga naar Webservices onder Building Blocks.
 2. Klik op de vervolgkeuzepijl naast Announcement.WS en kies Bewerkingen.
 3. Controleer of naast createCourseAnnouncements, createOrgAnnouncements de beperkingen zijn ingesteld op Alle geverifieerde toegang toestaan.

Bepaal aan de hand van het foutbericht dat u ontvangt welke webservice moet worden ingeschakeld.