Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Veelgestelde vragen over Qwickly

Wat zijn de beste tips voor het oplossen van problemen?

Bekijk de video Troubleshooting.

Als er problemen zijn met Qwickly (onderdelen die niet werken of problemen met de cloud), loop dan eerst de volgende checklist door:

 1. Versie: Controleer of u de meest recente versie van Qwickly hebt gedownload van http://www.goqwickly.com/download. Als u een eerdere versie nodig hebt, ziet u daar ook wat bekend stabiele builds zijn.
 2. Qwickly-ID: U hebt uw wachtwoord niet nodig, alleen uw Qwickly-ID. Als Qwickly al is geïnstalleerd en wordt gebruikt binnen uw instelling, kunt u uw Qwickly-ID weergeven door naar het tabblad Qwickly Settings van het Configuratiescherm voor systeembeheer van Blackboard te gaan. Klik op het instellingenscherm op het tabblad Support/Registration om uw Qwickly-ID weer te geven.
 3. Qwickly Plus: Als u onlangs cloudconnectors (Google Drive, DropBox, Box of OneDrive) hebt aangevraagd, moet u de instellingen NOGMAALS VERZENDEN in Qwickly. Klik op Verzenden op de hoofdpagina met instellingen van Qwickly.
 4. Moduleproblemen: Als er problemen zijn met de module, controleert u of de optie Asynchroon laden toestaan in de module-instellingen is UITGESCHAKELD. Ga naar het Configuratiescherm voor systeembeheer > Tabbladen en modules > Modules > zoek naar Qwickly en zorg ervoor dat het selectievakje Asynchroon laden toestaan is UITGESCHAKELD.
 5. Javascript-fouten: Als u Javascript-fouten ziet, maak dan de cache leeg en vernieuw uw browser. Sluit de browser af en meld u opnieuw aan bij Blackboard.
 6. Problemen met Internet Explorer: Er zijn een paar bekende problemen voor de combinatie van IE en Qwickly. Gebruik daarom Google Chrome of FireFox.
 7. Meer hulp nodig? Dien een ticket in via de hoofdpagina met instellingen van Qwickly.

Wat is een Qwickly-ID?

Een Qwickly-ID is een code die een unieke aanduiding van uw instelling is en waarmee Qwickly kan worden uitgevoerd in installaties van Blackboard. Als u Qwickly wilt uitvoeren in verschillende installaties van Blackboard (bijvoorbeeld in een testomgeving en een productieomgeving), moet u in elke installatie DEZELFDE Qwickly ID gebruiken. Deze code is met name belangrijk als u Qwickly+ gebruikt, aangezien uw licentie voor Qwickly+ is gekoppeld aan uw Qwickly-ID.

Als Qwickly al is geïnstalleerd en wordt gebruikt binnen uw instelling, kunt u uw Qwickly-ID weergeven door naar het tabblad Qwickly Settings van het Configuratiescherm voor systeembeheer van Blackboard te gaan. Klik op het instellingenscherm op het tabblad Support/Registration om uw Qwickly-ID weer te geven.

Als uw instelling al wel een Qwickly-ID heeft, maar Qwickly nog niet heeft geïnstalleerd, klikt u op de link Recover lost Qwickly ID in het activeringsscherm en volgt u de stappen voor het herstellen van uw Qwickly-ID.

Als uw instelling nooit een Qwickly-ID heeft gehad, kunt u een ID genereren vanaf de activeringspagina:

 1. Klik op I don't have a Qwickly ID op de activeringspagina.

  Er verschijnen twee knoppen boven het activeringsformulier.

 2. ​Klik op de knop My Institution does not have a Qwickly ID.
 3. Vul het formulier in en klik dan op Generate Qwickly ID.
 4. Als uw nieuwe Qwickly-ID wordt weergegeven, kopieert en plakt u deze naar het veld Qwickly ID op de activeringspagina.
 5. Geef aan of u een Test System of Production System gebruikt.

  Als het goed is, ziet u nu deelvensters met instellingen voor Qwickly.

Hoe werkt de semestercode?

Via de semestercode kunt u Qwickly alleen inschakelen voor bepaalde cursussen in uw systeem. Als in uw systeem een naamgevingsconventie voor cursus-ID's wordt gebruikt met daarin een tekenreeks voor een semester, zoals 2015LA voor alle cursussen in het laatste semester van 2015, voert u 2015LA in als de semestercode om Qwickly alleen voor die cursussen in te schakelen.

Dit betekent dat u de code voor elk semester moet wijzigen, maar u kunt ook meerdere semestercodes opgeven. Plaats tussen de codes een puntkomma (;) als scheidingsteken, zonder spaties tussen semestercodes.

Als u geen semestercode opgeeft, worden de tools van Qwickly beschikbaar gemaakt voor alle cursussen in het systeem.

Hoe kunnen gebruikers bepalen welke tools van Qwickly ze zien

Via een eenvoudig hulpprogramma in Qwickly kunt u tools in- en uitschakelen. Als u een tool uitschakelt in het instellingenvenster, hebben gebruikers geen toegang tot die tool. U kunt de tools van Qwickly ook als individuele tools implementeren in het toolpaneel van Blackboard, om zo te bepalen tot welke tools gebruikers toegang hebben. Op dit moment kunnen gebruikers met de rol van cursusleider deze bewerkingen uitvoeren met Qwickly:

 • E-mails versturen naar een of meer cursussen (alle gebruikers in elke cursus).
 • Een aankondiging publiceren naar een of meer cursussen.
 • Cursussen beschikbaar of niet beschikbaar maken.
 • Het aantal items zien dat moet worden beoordeeld in al hun cursussen en per cursus.

  Op dit moment kunnen gebruikers met de rol van student deze bewerking uitvoeren met Qwickly:

 • E-mails versturen naar de cursusleiders van een of meer cursussen.

Aanpassen welke tools worden weergegeven

 1. Klik op het pictogram van een tandwiel boven aan de Qwickly-module of -tool:
 2. Geef in het instellingenvenster aan welke tools u wilt weergeven door het bijbehorende selectievakje in te schakelen.
 3. Klik op Verzenden om de instellingen op te slaan.

  U moet de pagina opnieuw laden om de lijst bij te werken.

Waarom bevat het Qwickly-menu geen optie voor het beschikbaar maken van cursussen?

In Qwickly worden altijd alleen de opties weergegeven die op dat moment relevant zijn. Controleer daarom of er wel een cursus is die niet beschikbaar is. Als er geen cursussen zijn die u beschikbaar kunt maken, heeft het ook geen zin om de betreffende optie weer te geven.

U kunt dit gedrag van het programma aanpassen door de schakeloptie Beschikbaarheid in te schakelen, zodat cursusleiders cursussen beschikbaar EN niet beschikbaar kunnen maken. Als deze optie is ingeschakeld, wordt de tool Cursusbeschikbaarheid altijd weergegeven, zelfs als alle cursussen al beschikbaar zijn.