Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusleider

Qwickly+Cloud - Basisinformatie voor docenten

Qwickly is een productiviteitsplatform voor gebruikers van Blackboard Learn™. Met Qwickly kunnen gebruikers documenten van DropBox, Google Drive, OneDrive en Box uploaden naar Learn™ via modules of cursustools. Met behulp van Qwickly kunnen faculteitsmedewerkers cursussen beschikbaar maken, e-mails versturen, aankondigingen publiceren en materiaal naar verschillende cursussen tegelijk distribueren. Qwickly zorgt ervoor dat studenten met elkaar in contact komen om groepswerk mogelijk te maken.

Qwickly maakt deel uit van alle K-12-licenties van Learn.

U kunt ook de volgende video's bekijken — Basic Review of the Qwickly Module and Course Tools, Teacher Experience Module en Teacher Experience Course.

Qwickly+Cloud in werking

Qwickly+Cloud is een module op de homepage van Learn en biedt deze mogelijkheden aan docenten:

  • cursusbeschikbaarheid bepalen;
  • mededelingen publiceren;
  • inhoud publiceren;
  • e-mailberichten verzenden;
  • opdrachten samenstellen;
  • URL publiceren.

U kunt Qwickly gebruiken om allerlei cursustaken uit te voeren, maar ook om cloudmateriaal te uploaden. Daarnaast kunt u cloudopdrachten samenstellen (die studenten vervolgens via cloudservices (zoals Google Docs) vanuit een inhoudsgebied kunnen inleveren. Studenten en leerlingen kunnen een opdracht (van Learn of een cloudopdracht) ook inleveren via de module of tool op de homepage van Learn.

Opdracht inleveren via de module

Docenten kunnen elke tool gebruiken die beschikbaar is in de module (als Qwickly is geïmplementeerd als een tool, wordt de link naar Qwickly niet weergegeven en wordt de module geopend).

Met Cursusbeschikbaarheid kan de beschikbaarheid van cursussen worden bepaald. De systeembeheerder bepaalt de inhoud van de lijst met cursussen.

Met Post Announcement kunnen docenten mededingen publiceren naar een of meer cursussen en organisaties.

Met Send Email kunnen docenten e-mails sturen naar een of meer cursussen en organisaties.

Met Post Content kunnen docenten documenten publiceren naar een of meer cursussen en organisaties. Afhankelijk van de opties en instellingen die de systeembeheerder heeft geselecteerd, kan dit ook een link naar de optie voor cloudopslag zijn.

Met Post Link kunnen docenten een URL publiceren naar een of meer cursussen en organisaties.

Met Create Assignment kunnen docenten cloudopdrachten samenstellen in een of meer cursussen en organisaties.

Bij Items needs grading wordt informatie weergegeven over items die moeten worden beoordeeld. Opmerking: afhankelijk van het aantal inzendingen dat docenten toestaan, komt deze informatie al dan niet overeen met de optie Cijfer nodig in een cursus.

Een item uit de cloud toevoegen vanuit de module

Docenten klikken hiervoor op de link Post Content. Er wordt dan een nieuw venster geopend waarin u een naam en beschrijving invoert en de cloudprovider kiest (of u kiest uw computer als bron). U wordt gevraagd om uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de cloudprovider. Deze informatie wordt alleen bewaard in de browser, niet in Blackboard. U kunt vervolgens een bestand selecteren. Als uw systeembeheerder de instellingen heeft opgegeven, zijn er drie opties:

Een item uit de cloud toevoegen vanuit de cursus

Er zijn twee manieren om cloudmateriaal toe te voegen op cursusniveau. De ene manier is via Inhoud bouwen > Qwickly Upload Cloud Content en de andere manier via de tool Mashup in de visuele teksteditor.

Cursustool

Opdrachten samenstellen en inzendingen van studenten

Docenten kunnen cloudopdrachten samenstellen in hun cursussen via de module of de cursustool onder Beoordelingen > Create Cloud Assignment.

Wat is het verschil tussen een cloudopdracht en een gewone Learn-opdracht?

Bij een cloudopdracht:

  • Studenten kunnen cloudbestanden inleveren voor de opdracht via de module of de link in de cursus.

Bij een gewone opdracht:

  • Studenten kunnen cloudbestanden alleen verzenden via de module. Als de student of leerling vanuit de cursus op een link voor een gewone Learn-opdracht klikt, kunnen ze alleen via de tool Mashup links naar cloudbestanden indienen.