Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Optimalisatie: Cachen van applicaties

Cachen van applicaties

Het cachen van applicaties is essentieel voor het op grote schaal uitvoeren van een webapplicatie. Als u weet hoe het cachen van applicaties werkt en welke opties belangrijk zijn om uw exemplaar van Blackboard Learn efficiënt te laten werken, kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen ten aanzien van investeringen in hardware en software. Als u niet bekend bent met het concept van caching, lees dan het onderwerp Cache (computing) in Wikipedia.

Ehcache

Ehcache is een Open Source cachebibliotheek die standaard wordt gebruikt door Blackboard Learn. De configuraties van Ehcache voor de core-caches zijn vastgelegd in de installatie van Blackboard Learn, namelijk in het bestand config/cache-settings.properties.

.

Redis Cache

Vanaf Service Pack 11 van versie 9.1 kunt u een nieuwe implementatieconfiguratie kiezen om meer geavanceerde caching te gebruiken.Het building block Redis Cache zorgt ervoor dat het cache-raamwerk van Blackboard Learn Redis kan gebruiken als een aanvullend type geheugenopslag buiten de JVM-heap. Redis is een open-source, geavanceerde geheugenoplossing met geavanceerde netwerkvoorzieningen die zeer veel toegevoegde waarde levert. Twitter, Craigslist, Github, Stackoverflow en Instagram zijn voorbeelden van andere bedrijven die Redis gebruiken.

.