Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Veelgestelde vragen

Ik wil een cursus terugzetten die ik heb gemaakt en die oude SafeAssignments bevat. SafeAssign is nu echter geïntegreerd in gewone opdrachten van Blackboard Learn. Wat gebeurt er met mijn oude SafeAssignments wanneer ik de cursus terugzet?

Als u gaat importeren/exporteren, worden SafeAssignments die aanwezig zijn binnen de vorige cursus (bron) geconverteerd naar Blackboard Learn-opdrachten met SafeAssign ingeschakeld. Inzendingen voor SafeAssignments of gewone opdrachten in de vorige cursus worden niet gedupliceerd in de nieuwe cursussen. Instellingen die zijn gedefinieerd voor SafeAssignments in de vorige cursus worden toegepast op de nieuw gemaakte Blackboard Learn-opdrachten met SafeAssign ingeschakeld in de nieuwe cursus. Denk hierbij aan instellingen zoals beschikbaarheidsdatums en mogelijk aantal punten.

Als u een exacte kopie gaat maken of kiest voor archiveren/herstellen, worden SafeAssignments die aanwezig zijn binnen de vorige cursus (bron) NIET geconverteerd naar Blackboard Learn-opdrachten met SafeAssign ingeschakeld. Inzendingen voor SafeAssignments in de vorige cursus worden gedupliceerd—als u een exacte kopie maakt van de cursus. Als u een cursus gaat archiveren/herstellen, worden de inzendingen opnieuw aangemaakt.

Kan ik de cursustool SafeAssign blijven gebruiken?

Ja. In de cursustool SafeAssign worden zowel oude SafeAssignments weergegeven als opdrachten van Blackboard Learn met SafeAssign ingeschakeld.

Kan ik meerdere pogingen toestaan voor opdrachten met SafeAssign?

Ja. Rapporten van SafeAssign kunnen nu informatie bevatten over meerdere pogingen voor een opdracht. Als meerdere pogingen zijn toegestaan, zijn bijlagen voor alle pogingen zichtbaar in het rapport. Elke nieuwe poging wordt herkend als afkomstig van dezelfde student en dezelfde opdracht, en wordt dan ook niet vergeleken met inhoud uit eerdere pogingen.

Kan ik groepsopdrachten maken met SafeAssign?

Ja. SafeAssign biedt nu ook ondersteuning voor groepsopdrachten. Het rapport bevat de groepsleden die inzendingen versturen. Het rapport wordt in het Grade Center gekoppeld aan elke afzonderlijke student.

Wat gebeurt er wanneer ik inzendingen verwijder? Kan ik die nog herstellen?

SafeAssign is een cloudservice en de papers van studenten worden opgeslagen in de SafeAssign-database. SafeAssign onderhoudt een referentiële koppeling tussen de cursus/opdracht/student of groep EN de inzending voor een bepaalde paper en het originaliteitsrapport. Het is echter mogelijk dat een hersteld archief of een exacte kopie van een cursus (inclusief inzendingen) verwijzingen bevat naar inzendingen die eerder zijn verwijderd.


1. In week 1 levert een student werk in voor een opdracht waarvoor SafeAssign is ingeschakeld.
2. Aan het einde van de cursus wordt deze gearchiveerd door de cursusleider en vervolgens verwijdert hij de cursus, opdracht of inzending uit Blackboard Learn.
3. Enige tijd later herstelt de cursusleider de cursus via het archiefpakket van de cursus.

Uit het perspectief van SafeAssign is de “koppeling” tussen de cursus, opdracht of inzending en de onderliggende paper verbroken door de acties van de cursusleider in stap 2. Om die reden kan de cursusleider het SafeAssign-originaliteitsrapport voor de inzending niet zien in de herstelde cursus. Klik op Synchronize Course om de koppeling tussen de SafeAssign-gegevens en de cursus/opdracht/inzending te herstellen.

Is de procedure voor het verzenden van opdrachten gewijzigd?

Nee. De procedure die studenten gebruiken om opdrachten in te leveren met SafeAssign ingeschakeld is ongewijzigd.

Kan ik anonieme en gedelegeerde beoordeling gebruiken met SafeAssign?

Ja. Als anonieme beoordeling is ingeschakeld, kunnen beoordelaars geen SafeAssign-informatie zien. De functie voor het opsporen van plagiaat wordt uitgevoerd wanneer de beoordeling is afgerond. U kunt dan contact hebben met studenten die mogelijk plagiaat hebben gepleegd en het cijfer indien nodig aanpassen.

Werkt SafeAssign ook op andere plaatsen in Blackboard Learn, zoals in het Building Block Zelfbeoordeling en collegiale beoordeling, in forums of in Content Collections?

Op dit moment nog niet.