Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Basisinformatie over SafeAssign

SafeAssign kan worden gebruikt om plagiaat te voorkomen en om u duidelijk te maken hoe u bronvermelding kunt toepassen in plaats van bestaand werk anders geformuleerd over te nemen.

SafeAssign vergelijkt uw ingezonden opdrachten met een set academische verhandelingen om vast te stellen of er sprake is van overlap tussen de ingezonden opdracht en bestaand materiaal.

Hoe werkt SafeAssign

SafeAssign is gebaseerd op een uniek tekstvergelijkingsalgoritme dat exacte en inexacte overeenkomsten tussen een werkstuk en bronmateriaal vaststelt. SafeAssignments worden vergeleken met verschillende databases met miljoenen artikelen vanaf 1990 tot heden. Als de vergelijking klaar is, wordt er een rapport gegenereerd met gedetailleerde informatie over de overeenkomsten die zijn gevonden tussen een ingezonden paper en bestaande bronnen.

Uw eigen werk beschermen

U kunt uw eigen werk beschermen tegen plagiaat door kopieën van uw werkstukken te versturen naar de algemene naslagdatabase. Werkstukken van andere scholen worden dan vergeleken met uw werk. Op deze manier kunt u voorkomen dat uw werk wordt geplagieerd door andere studenten. De algemene naslagdatabase is een database die losstaat van de database van uw instelling. Studenten zijn vrij om hun werkstukken op te slaan algemene naslagdatabase, maar ze hebben niet de mogelijkheid opgeslagen werkstukken achteraf te verwijderen. U kunt er ook voor kiezen uw werkstukken alleen te laten controleren, zonder ze op te slaan in de algemene naslagdatabase. Opgeslagen papers blijven het eigendom van de auteur en Blackboard kan geen enkele aanspraak maken op het eigendom van papers in de algemene naslagdatabase.

SafeAssign-originaliteitsrapporten

Nadat een paper is verwerkt, wordt er een rapport gegenereerd met het percentage tekst in de ingezonden paper die overeenkomt met bestaande bronnen. Het rapport bevat ook de mogelijke bronnen van de onderdelen van de paper waarvoor overeenkomsten zijn gevonden in de database. De cursusleider kan bronnen verwijderen uit het rapport en het werkstuk opnieuw verwerken als het werkstuk een vervolg is op eerder ingeleverd werk.

In het originaliteitsrapport wordt niet vermeld of een zin die ergens anders is gevonden op de juiste manier is geciteerd. Uw cursusleider zal het rapport lezen en vervolgens bepalen of op de juiste manier bronvermelding is gebruikt.

Een SafeAssignment verzenden

U kunt een SafeAssignment maar één keer verzenden. Als u een SafeAssignment wilt bewerken, verwijderen of opnieuw wilt versturen, neemt u contact op met de cursusleider en vraagt u of de eerste inzending kan worden verwijderd.

 1. Selecteer in het cursusmenu de koppeling voor de locatie van SafeAssignments, bijvoorbeeld Opdrachten.
 2. Zoek de SafeAssignment op de pagina Opdrachten en klik op Weergeven/voltooid.
 3. Typ op de pagina SafeAssignment uploaden desgewenst een opmerking in het vak Opmerking.
 4. Blader naar het bestand dat u wilt verzenden.
 5. Schakel eventueel het selectievakje Algemene naslagdatabase in om het werkstuk te uploaden naar de algemene naslagdatabase.
 6. Klik opVerzenden.

  controleer of in Learn 9.1 SP13 en eerder cookies zijn ingeschakeld in uw browser voordat u op Verzenden klikt. Als dat niet het geval is, ziet u een fout met de mededeling dat u niet bent aangemeld, dat er een time-out is opgetreden in de sessie of dat u niet de juiste bevoegdheden hebt. (In Learn 9.1 SP14 kunt u zelfs helemaal niet naar de pagina Opdrachten navigeren als cookies niet zijn toegestaan in de browser.)

  na het verzenden van een SafeAssignment zit er een korte vertraging tussen het uploaden en het moment dat het SafeAssign-rapport beschikbaar komt. Meestal zijn de resultaten binnen 10-15 minuten in te zien.

Ingezonden SafeAssignments weergeven

Uw inzendingen en de bijbehorende SafeAssign-rapporten kunt u bekijken door de SafeAssignment na het verzenden van het werkstuk te openen. deze optie is alleen beschikbaar als de cursusleider de optie heeft ingeschakeld.

 1. Ga terug naar de opdrachtkoppeling in het inhoudsgebied met de SafeAssignment, zoals het inhoudsgebied Opdrachten.
 2. Zoek de SafeAssignment op de pagina Opdrachten en klik op Weergeven/voltooid. U ziet het onderstaande scherm:
  • Opdrachtinformatie: hier ziet u de naam en de beschrijving van de SafeAssignment.
  • Verzonden werk: hier ziet u koppelingen naar de volgende informatie:
   • Tekst: selecteer deze optie om uw werkstuk en opmerkingen te bekijken.
   • Bestand: selecteer deze optie om de inzending te downloaden.
   • Combineren: het weergegeven percentage is het percentage van het werkstuk dat overeenkomt met andere bronnen. Lees het volledige rapport om vast te stellen of geciteerd materiaal op de juiste wijze van een bronvermelding is voorzien.
   • SA-rapport: selecteer deze optie om het volledige SafeAssign-rapport te bekijken.
  • Cijfers weergeven: hier ziet u het cijfer dat de cursusleider heeft gegeven.
  • Feedback van cursusleider: hier ziet u eventuele feedback, en koppelingen om bestanden te openen of te downloaden die de cursusleider mogelijk heeft toegevoegd.