Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

SafeAssign gebruiken voor opdrachten

Cursusleiders kunnen de service SafeAssign gebruiken om ingeleverde opdrachten te controleren op tekenen van plagiaat. SafeAssign vergelijkt uw ingezonden opdrachten met een set academische verhandelingen om vast te stellen of er sprake is van overlap tussen de ingezonden opdracht en bestaand materiaal.

SafeAssign is gebaseerd op een uniek tekstvergelijkingsalgoritme dat exacte en inexacte overeenkomsten tussen een werkstuk en bronmateriaal vaststelt. Opdrachten worden vergeleken met verschillende databases met miljoenen artikelen vanaf 1990 tot heden. Als de vergelijking klaar is, wordt er een rapport gegenereerd met gedetailleerde informatie over de gevonden overeenkomsten.

U kunt zien dat uw cursusleider SafeAssign gebruikt als er op de pagina van de inzending een melding over SafeAssign staat en een lijst met ondersteunde bestandstypen.

Originaliteitsrapporten

Nadat een paper is verwerkt, wordt er een rapport gegenereerd met het percentage tekst in de ingezonden paper dat overeenkomt met bestaande bronnen. Het rapport bevat ook de mogelijke bronnen van de onderdelen waarvoor overeenkomsten zijn gevonden in de database. Als de paper een vervolg is op eerder ingeleverd werk, kan de cursusleider bronnen verwijderen uit het rapport en dan de paper opnieuw verwerken.

In het originaliteitsrapport wordt niet vermeld of een zin die ergens anders is gevonden op de juiste manier is geciteerd. Uw cursusleider zal het rapport lezen en vervolgens bepalen of op de juiste manier bronvermelding is gebruikt.

De cursusleider bepaalt of u het rapport kunt inzien.