Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Andere gebruikers vinden, weergeven en volgen

Gebruikersprofielen zoeken en bekijken

U kunt nu iedereen met een gebruikersprofiel vinden en met hen communiceren. Ga akkoord met de voorwaarden van de service als dat wordt gevraagd en geef eventueel nog een primair e-mailadres op voordat u profielen gaat bekijken.

  • Vanuit uw cursus
    • Kom te weten wie in uw cursus is ingeschreven door de namenlijst van uw cursus en klasbijdragen aan blogs, dagboeken, discussies en wiki's te openen.
  • Vanaf de pagina Mensen in Mijn Blackboard
  • Vanaf de pagina Ruimten in Mijn Blackboard

Voorbeelden van profielen zijn beschikbaar wanneer u met de muisaanwijzer over de avatar van een gebruiker beweegt.

  • Als de profielfunctie nog niet is bijgewerkt, ziet u uw naam, avatar, wat u studeert en een deel van uw beschrijving.
  • Als de profielfunctie is bijgewerkt, bevat het voorbeeld uw naam, avatar, naam van de instelling, afstudeerdatum en de bovenste acht tegels.

Klik op Profiel weergeven om het volledige profiel weer te geven en met de eigenaar ervan te communiceren. Klik op het vlaggetje om ongepaste inhoud in het profiel te melden.

U kunt geen profiel bekijken van gebruikers die hun profiel hebben ingesteld op verborgen of persoonlijk, als u niet ingeschreven bent in dezelfde cursus of organisatie van de gebruiker.

Andere gebruikers volgen

Als uw instelling de bijgewerkte profielfunctie beschikbaar maakt, kunt u gebruikers volgen, blokkeren of een bericht sturen vanaf hun profielkaart. Als u in het profiel van een gebruiker op Volgen klikt, worden de berichten en opmerkingen uit de profielen van die persoon weergegeven op de pagina Berichten in Mijn Blackboard. De pagina Mensen in Mijn Blackboard biedt toegang tot verzoeken om u te volgen, door wie u op dit moment wordt gevolgd en welke personen u volgt.

Uw instelling werkt niet met verbeterde profielen als het profielvoorbeeld alleen deze gegevens bevat voor een gebruiker: naam, avatar, bijnaam, colofon en studie.