Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Eén profiel gebruiken voor verschillende onderwijsinstellingen

U kunt verschillende accounts van Blackboard Learn koppelen aan één Blackboard-profiel in de cloud. Hierdoor hoeft u maar één profiel te onderhouden en kunt u gedurende uw volledige academische en professionele carrière gebruikmaken van de academische relaties en netwerken die u in de loop der jaren hebt opgebouwd.

Het is niet noodzakelijk profielen samen te voegen. U kunt onafhankelijke profielen gebruiken door voor elk profiel een ander primair e-mailadres te gebruiken.

Als u profielen samenvoegt, kunt u dat niet meer ongedaan maken.

Nieuwe profielen maken op nieuwe onderwijsinstellingen

Elke keer dat u een profiel maakt in een unieke instantie van Blackboard Learn, wordt u gevraagd om een primair e-mailadres. Als u het e-mailadres invoert dat u in eerste instantie hebt opgegeven, moet u bevestigen dat u het eerder gemaakte profiel wilt gebruiken.

Als u daarvoor kiest, ontvangt u opnieuw een verificatiemail. Klik op de koppeling in deze mail om te bevestigen dat u de eigenaar bent van het e-mailadres.

Er verschijnt nu een scherm waarin wordt uitgelegd wat er gebeurt wanneer u dit account van Blackboard Learn koppelt aan het profiel van uw oorspronkelijke Blackboard Learn-account.

Nadat de profielen zijn samengevoegd, hebt u één Blackboard-profiel in de cloud dat is gekoppeld aan beide accounts van Blackboard Learn.

Bestaande profielen samenvoegen

Als u al twee of meer profielen hebt, kunt u deze samenvoegen in één profiel.

Kies het profiel dat u als het zogenaamde doelprofiel wilt gebruiken. Het is raadzaam een profiel te kiezen waarin u een persoonlijk e-mailadres hebt ingesteld als het primaire e-mailadres.

Stel het veld Primair e-mailadres van de overige bestaande profielen in op het e-mailadres van het doelprofiel. Dit is het moment waarop de profielen worden samengevoegd.

Bestaande activiteiten en relaties (berichten, opmerkingen, lidmaatschap van ruimten, volgers en mensen die u volgt) worden samengevoegd in het doelprofiel. De avatar, het colofon en het studiegebied worden altijd opgehaald uit het doelprofiel.

 

  • Als u een bestaand profiel hebt met het e-mailadres ik@mijnschool.com en u tijdens het aanmaken van een nieuw profiel ik@mijnschool.com invoert, wordt het nieuwe profiel (dat leeg is) samengevoegd met het bestaande profiel.
  • Als u twee bestaande profielen hebt, één met ik1@mijnschool.com als het primaire e-mailadres en een ander profiel met ik2@mijnschool.com, en u het e-mailadres van het eerste profiel wijzigt in ik2@mijnschool.com, is het profiel voor "ik2" het doelprofiel (omdat het primaire e-mailadres van dat profiel hetzelfde blijft). De berichten, opmerkingen, lidmaatschap van ruimten, volgers en mensen die u volgt uit beide profielen zijn dan allemaal beschikbaar in het samengevoegde profiel. De avatar, het colofon en het studiegebied worden echter altijd opgehaald uit het doelprofiel.