Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Basisinformatie over de tool Video Everywhere (voor cursusleiders)

Met behulp van de inhoudseditor kunt u overal video opnemen. Nadat de tool is geïnstalleerd en geactiveerd, bevat de inhoudseditor een pictogram voor Opnemen vanaf webcam voor het bedienen van uw webcam. U kunt video opnemen vanuit de inhoudseditor en rechtstreeks uploaden naar YouTube™. U moet dan wel een Google®-account hebben die is geregistreerd op YouTube. Er is een YouTube-kanaal nodig om de webcamvideo's te verwerken en op te slaan.

Opnemen vanaf webcam (Video Everywhere) is niet beschikbaar op plaatsen waar de inhoudseditor slechts beperkte opmaak toestaat, zoals bij het verzenden van e-mail of het maken van groepen.

Video opnemen en delen met de inhoudseditor

 1. Klik op Opnemen vanaf webcam. De instelling en cursusleiders kunnen deze tool uitschakelen.
 2. Klik op Aanmelden op YouTube als dat wordt gevraagd.

  Er wordt een nieuw venster geopend als u op Aanmelden op YouTube klikt. Als u dit venster niet ziet, controleert u de instellingen voor pop-ups in uw browser.

 3. Meld u aan bij YouTube met uw Google-account. Klik op Toegang verlenen om de Blackboard-server toestemming te geven namens u video te uploaden.

  Als uw Google-account niet is voorbereid voor toegang tot YouTube, wordt u gevraagd een nieuw tabblad te openen in de browser en u aan te melden bij YouTube. Vervolgens kunt u een YouTube-kanaal maken voor het uploaden en opslaan van uw video's. Ga terug naar het venster van Opnemen vanaf webcam en klik op Aanmelden op YouTube. Klik op Toegang verlenen.

 4. Klik op Opnemen vanaf webcam.
 5. Klik op Start Recording.
 6. Selecteer Toestaan om toegang tot uw camera en microfoon toe te staan.
 7. Geef toestemming voor het uploaden van video's naar YouTube.
 8. Als u klaar bent, klikt u op Stop Recording.
 9. Klik op Doorgaan.
 10. Klik op Insert om de video toe te voegen aan de inhoudseditor. U hebt de volgende mogelijkheden:
  • Play in place: de video wordt afgespeeld op de huidige locatie. Gebruikers kunnen het formaat van de video aanpassen aan de inhoud. Er verschijnt een tijdelijke plaatsaanduiding in de inhoudseditor waar de video wordt afgespeeld voor kijkers.
 11. Uw video verschijnt in het inhoudsitem. De video wordt mogelijk niet direct afgespeeld omdat het coderen van de video een paar minuten duurt. Het is zelfs mogelijk dat er een bericht verschijnt met de mededeling dat de video niet beschikbaar is. Wacht in dat geval een paar minuten en probeer het opnieuw.

De video toegankelijk maken

Nadat u de video hebt geüpload naar YouTube, kunt u ondertiteling toevoegen. Ondertiteling en transcripts zijn handig voor mensen die doof zijn of een hoorbeperking hebben, omdat ze dan toch kunnen zien wat het audiogedeelte van de video inhoudt. Ondertiteling is ook handig voor mensen die een andere taal spreken of een leerbeperking hebben, omdat ze dan toch weten wat er gebeurt in de video.

Nadat u de video hebt geüpload, duurt het een uur tot een dag totdat YouTube ondertitels uit de soundtrack van uw video heeft geëxtraheerd. U ziet op de werkbalk van YouTube de koppeling Ondertiteling zodra de ondertitels beschikbaar zijn. Het is wel belangrijk dat u de ondertitels nog even controleert om er zeker van te zijn dat er niks mis is gegaan tijdens de conversie.

 1. Klik op de werkbalk van YouTube op Ondertitels.
 2. Voor Engelse video's klikt u aan de rechterkant op automatische ondertiteling.
 3. De inline-teksteditor wordt geopend. U kunt rechtstreeks typen in het tekstvak van elk beeld. U kunt ook het tekstbestand downloaden, bewerken op uw computer en weer uploaden naar YouTube.
 4. Klik op Gereed.

  De meest recente en gedetailleerde instructies voor het toevoegen van transcripts, vertalingen en ondertitels aan video's die zijn gepost op YouTube kunt u vinden door op Help te klikken in YouTube en te zoeken op "ondertiteling".

Privacy

De standaardinstelling is dat alle video's worden opgenomen met de  privacy-instellingOnbeperkt. De naam van deze instelling is eigenlijk niet goed gekozen omdat het om een niet-vermelde video gaat die niet naar voren komt in zoekopdrachten op YouTube.com en alleen kan worden afgespeeld door gebruikers die de koppeling weten. Dit betekent echter niet dat hiermee volledige privacy kan worden gegarandeerd. Auteurs kunnen de instelling Onbeperkt gebruiken om eenvoudig video's te publiceren en te delen zonder dat ze expliciet hoeven aan te geven wie de video kan bekijken. Als gebruikers toegang hebben tot de locatie waar de video wordt gepubliceerd, kunnen ze deze bekijken. Ze kunnen ook op een YouTube-logo in de video klikken om de video af te spelen op de site YouTube.com.

U kunt de privacy-instelling desgewenst wijzigen inPersoonlijk. Ga naar de videobibliotheek en bewerk de video om deze als Persoonlijk te markeren voor weergave op YouTube. Als u een video instelt op Persoonlijk, kan de video alleen worden bekeken door de gebruikers die u expliciet aangeeft. Deze gebruikers moeten dan wel een Google-account hebben. Persoonlijke video's worden in de videobibliotheek aangegeven met een slot. Persoonlijke video's zijn alleen toegankelijk voor de maker en opgegeven gebruikers.