Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

eXplorance Blue Pulse

Naam van Building Block: eXplorance bluepulse

Datum van release: 30 april 2014

Minimale versie van Learn

Learn 9.1 van april 2014

Beschrijving

In de release van Blackboard Learn van april is het Building Block eXplorance bluepulse™ toegevoegd en nu gratis beschikbaar voor alle instellingen in het hoger onderwijs. Bluepulse is een open sociaal platform waarmee studenten input kunnen geven voor het verbeteren van de leeromgeving. Door het beschikbaar stellen van een communicatiekanaal voor samenwerking, biedt bluepulse studenten de mogelijkheid om zo vaak ze willen suggesties te doen voor verbeteringen in het klaslokaal. Cursusleiders kunnen de suggesties bekijken en vervolgens verbeteringen voor de leerervaring publiceren die aansluiten bij de cursusdoelstellingen. Studenten kunnen dan stemmen welke verbetering ze het beste vinden, zodat cursusleiders een goed beeld krijgen van de verwachtingen van hun studenten en hun methoden eventueel kunnen bijstellen om de gestelde doelstellingen voor het semester te halen. Enkele functies en voorzieningen van bluepulse:

  • Grootte en kleur aanpasbaar voor tegelweergaven voor studenten en cursusleiders.
  • Cursusleiders kunnen nieuwe suggesties publiceren of populaire suggesties bekijken om te zien of er sprake is van verbetering.
  • Aangepaste thema's en pictogrammen voor beoordelingsschaal importeren voor een betere match met de look en feel van de instelling.
  • Mogelijkheid om iedere dag suggesties te doen en stemmingen te houden om zo studenten en cursusleiders betrokken te houden.
  • Verbetering gedurende het semester volgen aan de hand van duidelijke grafieken en tabellen.

Standaardstatus

Uitgeschakeld

Rollen

  • Studenten kunnen suggesties doen voor verbetering van de leeromgeving.
  • Cursusleiders kunnen suggesties aanpassen en publiceren.

Zie Rollen en bevoegdheden voor meer informatie.

Afhankelijkheden

Geen