Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Aan de slag

Open Education powered by Blackboard is een gratis volledig ondersteund cloudaanbod voor Blackboard-klanten die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van open onlinecursussen en MOOC's aan het publiek. Met dit platform kunt u uw initiatief beheren via een primair beheerdersaccount.

Beheerders kunnen hier de volgende taken uitvoeren:

 • Het instellingsprofiel maken in het systeem. Het instellingsmerk versterken en uw open onderwijs-initiatief onder de aandacht brengen door de pagina Instellingsgegevens aan te vullen en te publiceren.
 • Extra beheerders voor de instelling uitnodigen.
 • Cursussen maken namens uw instelling.
 • De pagina Cursusgegevens definiëren en publiceren om elke cursus onder de aandacht te brengen.
 • Cursusleiders uitnodigen om deel te nemen aan het systeem.

Omdat dit een gedeeld platform betreft, hebt u niet dezelfde beheerdersrechten als in de Blackboard Learn-omgeving van uw instelling.

De basis van het platform wordt gevormd door de nieuwste release van Blackboard LearnTM en biedt ook gratis toegang tot Mobile LearnTM, xpLor en Connect for Learn (alleen in de VS en Canada). Om Mobile Learn te kunnen gebruiken, moeten studenten de Blackboard Mobile Learn-app downloaden en zoeken naar Open Education powered by Blackboard als instelling. Ze gebruiken hun aanmeldingsgegevens van Open Education om cursussen te openen.

Startpagina Open Education by Blackboard

Open Education by Blackboard wordt gehost op http://openeducation.blackboard.com. De startpagina van het platform is beschikbaar vóór en na aanmelding, hoewel verschillende informatie wordt weergegeven.

Klik op de afbeeldingen in de tabel om ze groter weer te geven in uw browser en de tekst leesbaar te maken. Gebruik de knop Terug van uw browser om terug te gaan naar het onderwerp.

Startpagina
Openbare weergave vóór aanmelding Gebruikersweergave na aanmelding
Bezoekers kunnen meer informatie vinden over het platform, zoeken naar open onderwijs-cursussen en zich hiervoor inschrijven, bekijken welke instellingen deze mogelijkheden aanbieden, hun instellingen registreren en zich aanmelden.

File:Open_Education/Administrator/010_Get_Started/public_view.png

Nadat u zich hebt aangemeld, wordt u persoonlijk welkom geheten op de startpagina. U hebt toegang tot informatie op basis van uw rol in het systeem. Beheerders bijvoorbeeld zien een tabblad Systeembeheerder.

Gebruikers kunnen zoeken naar cursussen, zich hiervoor inschrijven en de cursussen openen waarvoor ze ingeschreven zijn.

File:Open_Education/Administrator/010_Get_Started/after_logging_in.png

Een account maken en uw instelling registreren

 1. Klik op de startpagina op Uw instelling registreren en vul het formulier in.

  File:Open_Education/Administrator/010_Get_Started/register_institution.png

 2. Een medewerker van Blackboard controleert dan of u een klant bent van Blackboard en neemt vervolgens contact met u op om uw wensen en initiatief te bespreken.
 3. U ontvangt een e-mailuitnodiging met een koppeling om uw beheerdersaccount te configureren. Voor uw veiligheid verloopt de uitnodiging na zeven dagen. Klik op Uw uitnodiging accepteren.

  File:Open_Education/Administrator/010_Get_Started/accept_invitation.png

 4. Klik op het volgende scherm op Account maken en verstrek uw gebruikersgegevens.
 5. Na de registratie ontvangt u een e-mail met koppelingen die mogelijk interessant voor u zijn. Ook opent uw browser in het Configuratiescherm. Onder de paginakop verschijnt een bevestigingsbericht waarin staat dat u de rol van instellingsbeheerder hebt. U kunt de tabbladen in de paginakop bekijken of beginnen met het maken van cursussen en uitnodigen van andere beheerders.

  File:Open_Education/Administrator/010_Get_Started/admin_panel.png