Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Persoonlijke gegevens beheren

xpLor werkt alleen goed als er gegevens worden uitgewisseld tussen Blackboard Learn en xpLor.  Als er vanuit het LMS persoonsgegevens worden doorgegeven aan xpLor, kan het werken met xpLor aanzienlijk worden verbeterd voor zowel de cursusleider als de student.

Cursusleiders moeten een sociaal profiel aanmaken om xpLor te gebruiken.

Er is een nieuwe werkstroom ontwikkeld waardoor elke eindgebruiker afzonderlijke servicevoorwaarden moet accepteren voordat ze de cloudprofielen en tools voor sociaal leren kunnen gebruiken. Wanneer u de eerste keer klikt op Profiel bewerkenProfiel weergeven (uw eigen profiel of van een andere gebruiker), de tool Mensen, de tool Berichten of de tool Ruimten, worden de servicevoorwaarden van Blackboard weergegeven. Deze vormen een contract tussen u en Blackboard.

Cursusleiders die toegang zoeken tot xpLor moeten de servicevoorwaarden accepteren en een Blackboard-profiel maken voordat ze toegang krijgen tot xpLor, zelfs als Cloudprofielen niet is ingeschakeld. Studenten die vanuit een cursus bronnen van xpLor raadplegen, hoeven de servicevoorwaarden niet te accepteren en hoeven evenmin een profiel te maken om toegang te krijgen tot de xpLor-bron. In dat geval worden ze anoniem weergegeven in xpLor totdat ze die bewerkingen wel hebben uitgevoerd.

Hoewel studenten als anonieme gebruikers worden weergegeven in de xpLor-interface, blijft de numerieke xpLor-ID bestaan en is deze nog steeds in Learn gekoppeld aan de gebruikers-ID van Learn. Dit betekent dat de inzendingen voor opdrachten en toetsen van xpLor nog steeds aan de juiste gebruiker zijn toegewezen in Learn. Die gegevens zijn echter niet aanwezig in een xpLor-interface.

Meer informatie

Zie Profielen voor meer informatie over Blackboard-profielen.