Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Navigeren door xpLor

Schakelen tussen xpLor en Blackboard Learn

U werkt met xpLor vanuit een cursus. De repository is niet rechtstreeks toegankelijk.

U kunt als volgt toegang krijgen tot xpLor vanuit een gebied met cursusinhoud in Blackboard:

 1. Navigeer naar een gebied met cursusinhoud.
 2. Wijs Inhoud bouwen aan om de beschikbare opties weer te geven.
 3. Selecteer xpLor-inhoud.

Klik op de koppeling Terug naar cursus om vanuit xpLor terug te gaan naar de Blackboard-cursus.

xpLor Dashboard

Het xpLor Dashboard geeft een overzicht van uw activiteiten en bevat directe koppelingen naar beschikbare acties binnen het systeem.

 1. Bekijk hoeveel inhoud er beschikbaar is en welke acties u kunt uitvoeren.
  • Ontdekken: hiermee gaat u naar de beginpagina van de zoekfunctie, met opties voor het automatisch openen van de zoekpagina met de filters voor cijferniveau of afstemming van standaarden die worden toegepast. Zie Ontdekken voor meer informatie.
  • Maken: hiermee gaat u naar de interface voor het maken van inhoud, met opties voor het automatisch openen van inhoudseditors voor verschillende soorten bronnen. Zie Inhoud maken voor meer informatie.
  • Mijn inhoud: hiermee gaat u naar de beginpagina van de zoekfunctie, maar alleen om te zoeken in inhoud die door u is gemaakt, met opties voor het automatisch overschakelen naar gepubliceerde bronnen of conceptbronnen. Zie Ontdekken voor meer informatie.
  • Cursusinhoud: hiermee gaat u naar de beginpagina van de zoekfunctie, maar alleen om te zoeken in inhoud van xpLor die aan u is gekoppeld, met opties voor het overschakelen naar andere cursussen (indien van toepassing). Zie Ontdekken voor meer informatie.
  • Kanalen: hiermee gaat u naar de beginpagina van de zoekfunctie voor kanalen, met opties voor het maken van een kanaal of het overschakelen tussen kanalen waarop u bent geabonneerd of die door u worden beheerd. Zie Ontdekken voor meer informatie.
 2. Toegang tot de functies Ontdekken, Maken, Mijn inhoud, Cursusinhoud, Kanalen, Inzendingen, Discussieberichten en Importstatus.
 3. Activiteiten bekijken die te maken hebben met inzendingen, berichten, importbewerkingen en mededelingen.
  • Inzendingen: hiermee gaat u naar de interface voor het beheren van inzendingen, waar gebruikers alle inzendingen voor xpLor-bronnen kunnen zien. Zie Studenten beoordelen met xpLor voor meer informatie.
  • Discussieberichten: hiermee gaat u naar de interface voor het beheren van inzendingen en ziet u de discussieforums waarin onlangs activiteit heeft plaatsgevonden (nieuwe berichten). Zie Studenten beoordelen met xpLor voor meer informatie.
  • Importstatus: hiermee gaat u naar de interface voor het importeren van Common Cartridge-inhoud en ziet u de status van onlangs geïmporteerde Common Cartridge-inhoud.
  • Mededelingen: een gedeelte voor xpLor waarin gebruikers informatie kunnen lezen over nieuwe functies en productaankondigingen.
 4. Zoeken naar inhoud. Zie Ontdekken voor meer informatie.
 5. Teruggaan naar de cursus in Blackboard Learn, Help op paginaniveau bekijken en uw instellingen bijwerken. Zie Gebruikersprofiel en instellingen voor meer informatie.

Navigeren tussen bronnen

Opties voor het toevoegen van bronnen

Als u de aanwijzer op een bron of verzameling houdt, hebt u de mogelijkheid om de bron aan verschillende locaties toe te voegen. De functie van de knop Toevoegen komt standaard overeen met de laatst uitgevoerde actie. Als u bijvoorbeeld als laatste een bron hebt toegevoegd aan een verzameling en u op Toevoegen klikt, wordt de nieuwe bron aan dezelfde verzameling toegevoegd. Aan het pictogram op de knop Toevoegen kunt u zien waaraan de bron standaard wordt toegevoegd als u op de knop klikt. Open het contextmenu Toevoegen om een andere locatie te kiezen.

U hebt de volgende mogelijkheden:

 • De bron toevoegen aan een cursus (course_symbol.png)
 • De bron toevoegen aan een verzameling (collection_symbol.png)
 • De bron toevoegen aan een kanaal (channel_symbol.png)
 • De bron toevoegen aan de favorieten (favorites_symbol.png)
 • De bron downloaden als een Common Cartridge (download_symbol.png)
 • Een start-URL voor de bron genereren

Voorbeeld van bronnen en de werkbalk

Klik op de titel van een bron om een voorbeeld van de bron weer te geven. Via de werkbalk voor de bron kunt u de bron toevoegen aan verschillende locaties, de instellingen van de bron bekijken in het deelvenster Over, versiegegevens raadplegen en activiteitsinstellingen controleren.

In de onderstaande tabel worden de functies beschreven die beschikbaar zijn op de werkbalk voor een bron.

Functies op de werkbalk voor bronnen
Tool Beschrijving
add.png Klik hierop om de aangegeven actie uit te voeren.
about.png

Over: klik hierop voor informatie over de bron en de bijbehorende metagegevens. Zie Inhoud maken voor meer informatie.

version.png Versie-info: klik hierop voor informatie over de auteur van de bron, het copyright, het gebruik van de bron in cursussen, verzamelingen en kanalen, en informatie over oudere/nieuwere versies. Zie Versiebeheer voor meer informatie.
activity_settings.png Activiteitsinstellingen: klik hierop om cursus- en gebruikersinstellingen weer te geven die bepalen hoe de inhoud wordt aangeboden aan studenten. Zie Aanbieden voor meer informatie.
edit.png klik hierop om de bron te bewerken en te configureren.