Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Delen

In de cloud hebt u de mogelijkheid om geavanceerde inhoud te delen tussen systemen. Geen gedoe meer met importeren en exporteren dus. U kunt opties voor delen kiezen op het moment dat u inhoud gaat maken, bewerken en publiceren binnen xpLor.

U kunt tijd besparen door standaardinstellingen voor het delen van inhoud op te geven. Deze worden dan automatisch toegepast op het moment dat u inhoud wilt gaan delen in xpLor.  Zie Gebruikersprofiel en instellingen voor meer informatie.

Machtigingen voor delen instellen

Op de pagina's Maken, Bewerken en Versiebeheer vindt u de opties direct onder Copyright in het deelvenster Over van de broneditor.

  1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Delen met een optie om aan te geven met wie u de bron wilt delen.
    • Iedereen: alle gebruikers binnen xpLor kunnen deze bron toevoegen aan hun cursussen en kanalen.
    • Goedgekeurde gebruikers: alleen geselecteerde gebruikers kunnen deze bron toevoegen aan hun cursussen en kanalen.  OPMERKING:  als u deze optie niet ziet, heeft uw school de optie niet ingeschakeld.
    • Niemand: de bron kan alleen door u, de auteur, worden gebruikt.
  2. Schakel de selectievakjes voor cijferniveaus, labels en standaarden toevoegen in als goedgekeurde gebruikers (de instellingen Iedereen en Goedgekeurde gebruikers) deze typen metagegevens mogen toevoegen aan bronnen.
  3. Schakel het selectievakje voor bron aan kanalen toevoegen in als goedgekeurde gebruikers (de instellingen Iedereen en Goedgekeurde gebruikers) de bron aan kanalen mogen toevoegen.

Geavanceerde instellingen

U kunt ook gebruikersrechten beheren voor afzonderlijke gebruikers (individual_symbol.png), de instelling (institution_symbol.png) of kanalen (channel_symbol.png). Klik op geavanceerde instellingen.

Opties voor delen wijzigen

U kunt de opties voor delen wijzigen zonder dat u een nieuwe versie hoeft te maken. De nieuwe optie voor delen heeft geen invloed op bronnen die al worden gedeeld, maar wel op de manier waarop de bron vanaf dat moment wordt gedeeld.

 

Een bron kan standaard door iedereen worden gedeeld. Stel dat u een bron toevoegt aan uw biologiecursus. De auteur van de bron wijzigt de optie voor delen vervolgens in Niemand, wat betekent dat de bron alleen toegankelijk is voor de auteur. Er verandert dan niets in uw biologiecursus omdat u de bron hebt toegevoegd voordat de optie voor delen werd gewijzigd. De bron kan echter niet meer door andere gebruikers worden toegevoegd. Als de auteur een nieuwe versie maakt en de optie voor delen op Niemand laat staan, kunt u de bron in uw biologiecursus niet bijwerken met de meest recente versie.