Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Studenten beoordelen met xpLor

Inzendingen van studenten voor inhoud van xpLor kunt u bekijken in uw Learn-cursus of binnen xpLor. Het beoordelen van deze inzendingen kan echter alleen via de bron in xpLor zelf. Inzendingen voor inhoud van xpLor kunnen niet rechtstreeks worden beoordeeld vanuit het Grade Center voor de cursus.

Nadat inzendingen zijn beoordeeld, wordt het cijfer van de student teruggekoppeld naar het Grade Center voor de cursus in Blackboard Learn.

Inzendingen beoordelen vanuit de cursus

 1. Navigeer naar de xpLor-bron in uw cursus en klik op de naam van de bron.
 2. Inzendingen voor opdrachten, vragenlijsten en discussieruimten worden weergegeven en kunnen met een percentage worden beoordeeld.
 3. Inzendingen voor alle andere inhoud kunt u beoordelen door op Discussie te klikken op de werkbalk van de bron.

Inzendingen beoordelen binnen xpLor

 1. Navigeer naar xpLor en kies Inzendingen uit het Dashboard.
 2. Gebruik de filters om de inzendingen voor een bepaalde cursus weer te geven of voor een bepaalde bron. U kunt natuurlijk ook alle inzendingen tegelijk weergeven.

Voor xpLor-bronnen met cijfertoekenning wordt automatisch een kolom toegevoegd aan het Grade Center voor uw cursus. Elk cijfer voor een student vertegenwoordigt de laatst beoordeelde inzending voor die bron.

Inzendingen

Inzendingen voor xpLor-bronnen worden als twee componenten verwerkt:

 • De inhoud van de inzending; zichtbaar wanneer de bron wordt weergegeven in de voorbeeldweergave of zoals aangeboden.
 • Het cijfer voor de inzending dat wordt teruggekoppeld naar het Grade Center van Blackboard Learn voor elke nieuwe inzending. In Blackboard Learn wordt vervolgens een totaalcijfer vastgesteld op basis van de daar geldende regels.

  Dit kan betekenen dat cijfers niet op dezelfde manier worden weergegeven in xpLor en in Blackboard Learn.

Bij alle inzendingen hebt u de mogelijkheid om opmerkingen toe te voegen voor de studenten. Afhankelijk van de instellingen voor het aanbieden van de bron, kunnen studenten eventueel ook zelf opmerkingen toevoegen voor hun inzendingen. Voor opmerkingen bij inzendingen gelden dezelfde opmaakconventies en regels als bij opmerkingen in discussieforums.

Inzendingen voor vragenlijsten

Inzendingen voor vragenlijsten worden geordend op meest recente inzending. U ziet de inzendingen van alle studenten in uw cursus. Klik op de datum van een inzending om de inhoud van de vragenlijst weer te geven en de antwoorden van de opgegeven student.

U kunt nu de antwoorden van studenten bekijken, cijfers geven en feedback invoeren voor de betreffende student, tenzij dit is uitgeschakeld in de instellingen voor de vragenlijst.

Studenten zien alleen hun eigen inzendingen, tenzij dit is toegestaan in de instellingen voor de vragenlijst.

Afhankelijk van de instellingen voor de vragenlijst, kunnen studenten de volledige beoordeling voor hun inzendingen zien of alleen het cijfer. In het eerste geval kunnen ze dan op de datum van de inzending klikken om de inhoud van de vragenlijst te zien plus hun antwoorden, het cijfer voor elk antwoord (indien van toepassing) en eventuele opmerkingen die de cursusleider heeft toegevoegd.

Inzendingen voor opdrachten

Inzendingen voor opdrachten worden geordend op meest recente inzending. U ziet de inzendingen van alle studenten in uw cursus.

Klik op de datum of de naam van een student voor een inzending om de inzending direct te bekijken. U kunt de inzending nu beoordelen en opmerkingen toevoegen.

Studenten die een inzending bekijken, kunnen deze versturen naar het postvak en daar eerdere inzendingen inzien, als dit is toegestaan in de instellingen voor verzending naar het postvak.

Berichten in discussieforums

Elke opmerking bij een bericht in een discussieforum wordt beschouwd als een inzending binnen xpLor. Dit kan in eerste instantie wat vreemd overkomen, maar aangezien de onderliggende technologie vaststelt dat een gebruiker inhoud heeft verzonden voor een bron, wordt die inhoud gemarkeerd als een nieuw item. Inzendingen voor discussieforums zijn in feite dus niets meer dan berichten op het forum.

Cursusleiders hebben altijd toegang tot alle berichten op het forum van gebruikers binnen cursussen die ze geven of waarmee ze op een andere manier zijn verbonden. Studenten kunnen mogelijk alleen hun eigen berichten inzien, moeten misschien eerst een bericht plaatsen voordat ze berichten van andere studenten kunnen zien of worden op andere manieren in hun handelen beperkt door instellingen voor het deelnemen aan het discussieforum.

Inzendingen zoeken

Cursusleiders en studenten kunnen inzendingen, en discussieberichten, filteren via de zoekfunctie voor inzendingen. Deze functie kunnen ze starten door op de werkbalk voor de bron te klikken op het pictogram van een bril. Gebruikers kunnen verschillende zoekcriteria kiezen:

 • Inzendingen, of opmerkingen bij inzendingen, met specifieke tekst
 • Inzendingen verstuurd vóór of na een bepaalde datum
 • Inzendingen van alle gebruikers of alleen van klasgenoten
 • Inzendingen van specifieke gebruikers
 • Verzendstatus
 • Inzendingen met alleen bijlagen
 • Alleen inzendingen die als persoonlijk zijn gemarkeerd

Inzendingen beheren

De interface voor het beheren van xpLor-inzendingen is alleen toegankelijk voor cursusleiders en geeft een overzicht van alle inzendingen voor bronnen en cursussen waarbij u bent betrokken.

U kunt inzendingen filteren op:

 • Cursussen: alle cursussen van de huidige gebruiker.
 • Activiteiten: alle bronnen van de huidige gebruiker, de cursussen van de huidige gebruiker en de cursussen waarvoor inzendingen zijn toegestaan.
 • Cijferstatus: alle inzendingen, alleen de inzendingen met een cijfer of alleen de inzendingen zonder een cijfer.

Klik op Details om naar de interface voor het beheren van de inzendingen voor de relevante bron te gaan.