Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Dynamische discussies over statische bronnen

Een krachtige functie van xpLor-bronnen is de mogelijkheid om een discussieforum toe te voegen aan een statische bron. Voor de bronnen van het type Bestand, Pagina en Koppeling kunt u op de werkbalk voor de bron de functie Discussie selecteren om een discussieforum toe te voegen voor de bron.

De functie Discussie toont ook het aantal berichten in de overlay voor het discussieforum, zodat u eenvoudig de activiteit binnen het forum kunt volgen.

Voor dynamische overlays voor discussieforums gelden dezelfde regels als voor discussieforumbronnen.

Discussieberichten melden

U kunt een bericht rapporteren als ongepast door op de koppeling Rapport te klikken. Het bericht wordt dan rood weergegeven en de koppeling Rapport heeft nu de naam Gerapporteerd. Andere gebruikers zien deze markeringen ook. Een bericht wordt meestal gerapporteerd als de inhoud als ongepast wordt beschouwd. Gebruikers kunnen met de zoekfunctie filteren op gerapporteerde berichten door te zoeken naar de status Gerapporteerd.

Een cursusleider kan een gerapporteerd bericht goedkeuren door op de koppeling Goedkeuren te klikken. Het bericht krijgt dan weer de normale kleur en de koppeling heeft weer de naam Rapporteren. De cursusleider kan het bericht desgewenst ook aanpassen of verwijderen.

Gebruikers kunnen met de zoekfunctie filteren op niet-goedgekeurde berichten door te zoeken naar de status Niet-goedgekeurd. De functie Goedkeuren wordt ook gebruikt in gecontroleerde discussies, ten minste als de instelling Cursusleider moet berichten goedkeuren is ingeschakeld. In dit geval worden berichten pas zichtbaar voor studenten nadat ze zijn goedgekeurd door de cursusleider.